Privacy

In deze steden hangen de meeste camera's bij Airbnb-woningen

28 september 2020 16:00 Aangepast: 28 september 2020 16:55

Wie via Airbnb overnacht in de woning van een ander, wordt mogelijk gefilmd door beveiligingscamera's. Bij 1 op de 132 Airbnb's wereldwijd hangen één of meerdere camera's, blijkt uit een nieuwe steekproef.

In Amsterdam hangen bij 1 op de 625 woningen die via Airbnb worden aangeboden beveiligingscamera's. Daarmee staat Amsterdam op de 38e plek op een lijst van 50 wereldsteden voor wat betreft het relatieve aantal Airbnb's met cameratoezicht. Dat blijkt uit data van bijna 1 miljoen Airbnb-woningen door VPNGids.nl.

De lijst wordt aangevoerd door Singapore, dat bijna 400 Airbnb's met cameratoezicht telt, waardoor er in 1 op de 19 woningen die op Airbnb worden aangeboden camera's hangen.

Verder is in de Amerikaanse steden Austin, Los Angeles en San Diego, Ottawa (Canada) en het Japanse Tokyo de kans op camera’s in je Airbnb-woning het grootst. Bordeaux en München staan onderaan de lijst. Het gaat om Airbnb's waarvan de eigenaar zelf het bestaan van de bewakingscamera's heeft vermeld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Airbnb voert wereldwijd verbod op huisfeestjes in

Verborgen camera's

Regelmatig worden er door Airbnb-huurders ook verborgen camera’s ontdekt. Zo werd eerder een Hoofddorper betrapt door drie Franse huurders. Hij kreeg een werkstraf van honderd uur voor het installeren van een verborgen camera in de badkamer.

Bijna 60 procent van de ondervraagde Airbnb-huurders maakt zich zorgen om verborgen camera's, bleek vorig jaar uit een Amerikaans onderzoek. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Airbnb-huurders ontdekken livestream van zichzelf

In ruim twee derde van de Airbnb-advertenties die camera's vermelden, gaat het om camera's aan de buitenkant van het pand, zoals bij de voordeur. Bij bijna één op de drie Airbnb’s met camera worden huurders vastgelegd terwijl ze zich in het verblijf bevinden. 

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van