Bright Review

Circle View: perfecte beveiligingscamera voor Apple-fanboys

28 september 2020 14:34

Logitechs opvolger voor de Circle 2-beveiligingscamera werkt alleen met Apple HomeKit smarthomes. Bright heeft de camera getest.

Twee jaar geleden baarde Logitech opzien met de veelzijdige Circle 2 smarthome-camera: geschikt voor binnen én buiten, bedraad én draadloos, en compatible met én Google Home én Apple Homekit én Amazon Alexa. En dat voor maar 200 euro. Er was een abonnement voor langere opslag van video-opnames, maar de eerste 24 uur was gratis. Geen wonder dat wij de Circle 2 nog steeds in onze koopgids Bright Stuff hebben staan.

Met de nieuwe Circle View kiest Logitech voor een andere strategie: het gaat all-in op Apple HomeKit. De smarthome-platforms van Google Home en Amazon Alexa worden niet ondersteund. Gebruik je een van die twee, dan kun je hier stoppen met lezen. De Circle View is dan niks voor jou. De smartcam komt niet eens met een eigen app, je voegt ‘m toe aan je smarthome via de Woning app van Apple.

Voor mensen met een HomeKit-smarthome is de Circle View een hele fraaie, gebruiksvriendelijke en betaalbare smartcam. Installatie en bediening via de Woning-app is een eitje. De bedrade Circle View is geschikt voor binnen en buiten, zo lang de stekker maar binnen ergens in het stopcontact gaat. (Het snoer is met 2 meter gelukkig niet te kort. Wel jammer dat het snoer spierwit is en de camera mooi mat zwart.)

Hij kost 180 euro, twintig euro goedkoper dan zijn naaste concurrent, de Welcome-smartcam van Netatmo.

Het videobeeld is helder en scherp. Niet 4K-scherp maar Full HD-scherp (1080p). Dat is anno 2020 minimaal en te wijten aan HomeKit dat (nog) geen 4K-smartcams ondersteunt. Wat de koppeling met HomeKit wél mogelijk maakt, is gratis en versleutelde opslag van video-opnames tot 10 dagen in de cloud. Apples clouddienst iCloud, die gebruikt wordt door allerlei apps, is tot 5 GB gratis, daarna gaat de meter lopen: 1 euro per maand voor 50 GB, 3 voor 200 GB en 10 euro voor 2 TB. Volgens Logitech heb je bij één Circle View genoeg aan het 200 GB iCloud-abonnement.

De Circle View is sowieso Apple-gezind door de aandacht voor privacy. Zo kun je de camera eenvoudig naar beneden kantelen. Dan ziet de camera niets, maar kan nog wel geluid opnemen. Wil je eventjes geen beeld- én geen geluidsopname, dan zit er achterop een mute-knop.

In de Woning-app kun je bij de instellingen van de Circle View desgewenst het statuslampje uitzetten en automatiseringen instellen, zoals het aanzetten van lampen wanneer de bewegingssensor van de smartcam iemand detecteert. Prettig is dat je huisdieren en voertuigen kunt uitsluiten van detecties.

Apples HomeKit heeft zo zijn beperkingen, maar Logitech weet er voor zijn nieuwe smartcam het beste uit naar boven te halen. Je mist een eigen app van de Circle View niet eens.

Voor Apple-fanboys dus een hele fijne smartcam, maar de Circle View is te eenkennig om zijn voorloper in onze koopgids Bright Stuff te vervangen.

Erwin van der Zande, hoofdredacteur Bright

Bright Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste gadgets en het tech-nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore