Bright Duurtest

Duurtest Peugeot e-208: kleine schoonheden

28 september 2020 11:11 Aangepast: 28 september 2020 11:48

Bright-autotester Rutger rijdt twee weken met de elektrische Peugeot 208. En zoals altijd zijn na twee weken de eerste irritaties wel boven water. Of niet?

Rutger Middendorp test auto's voor Bright. Volg de updates.

De MG ZS EV had nog geen 24 uur nodig om me te ergeren, de Alfa Romeo MiTo met 2 cilinder had ook nog geen 20 kilometer op de snelweg nodig om het bloed te laten koken. De meeste auto's laten binnen een week of twee zien waar ze ondoordacht zijn, of juist te ver doorgedacht.

Gezien Fransozen wonderlijke mensen zijn, verwachtte ik bij de Peugeot ook al wel een experience d'irritation te hebben. Maar nee. Sterker nog, ik ontdek nog regelmatig kleine schoonheden in de auto.

De auto voelt '2025'

Gisteren zag ik in de reflectie van een ruit de achteruitrijlichtjes tussen de verticale achterlampen schijnen. Prachtig. De 3D-animatie in het dashboard als je de auto aanzet blijft '2025' voelen. De kofferbak is niet te klein, de achterbank is groot genoeg voor dit segment. Dat kleine stuurtje is een halve dag wennen en dan volstrekt logisch. Het bereik loopt alleen maar verder op, van 260 kilometer toen ik hem kreeg naar 330 kilometer met een volle accu nu.

De Peugeot e-208 is als een wel opgevoede Fransman die als kind al regelmatig in het buitenland kwam. Voorheen hadden de Fransen nog wel eens het idee dat alles wat eigenzinnig kon ook eigenzinnig moest. Charmant en net zo vaak irritant. Soms kwamen ze daar tijdelijk van terug en maakten de saaiste auto's die je voor kunt stellen (Citroen Xantia) en dan plots is er weer zo'n tijdperk waarop alles bij elkaar komt. Peugeot, Citroën, Renault; ze maken allemaal fraaie auto's op dit moment. De sterren hangen goed boven Frankrijk of zo. 

Net sjiek genoeg

De e-208 is daarvan een prima voorbeeld. Hij ziet er lekker uit met die lichtgevende littekens onder de "ogen". Hij voelt net sjiek genoeg aan. En gek genoeg: hij voelt lichtvoetig en dat is vrij uniek voor een elektrische auto, want die zijn altijd relatief zwaar vanwege de accu die er in hangt. 

Maar goed, we hebben nog twee weken. Genoeg om me alsnog kapot te gaan ergeren. Maar voor nu is het allemaal fraternité tussen mij en de Peugeot. 

Rutger Middendorp test auto's voor Bright. Volg de updates.

Miniatuurvoorbeeld
Deel 1

Duurtest Peugeot e-208: kennismaking

Bright Nieuwsbrief

Maak kans op draadloze oordoppen: Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van