Candy

Geheim Windows XP-thema veranderde besturingssysteem in een Mac

27 september 2020 20:31 Aangepast: 27 september 2020 20:42

Een geheim thema voor Windows XP liet het besturingssysteem er meer uitzien als een Mac.

Dat blijkt uit de broncode die recent van het besturingssysteem is gelekt, aldus The Verge. De broncode laat zien wat er precies achter de software van Microsoft schuilzit.

In die code zit onder andere het Windows XP-thema Candy, dat verdacht veel lijkt op het thema Aqua dat jarenlang in het besturingssysteem op Apple-computers werd gebruikt. Hierdoor leek een computer met Windows XP ineens meer op een Mac.

Voor intern gebruikt

Het thema was experimenteel en is ook nooit helemaal afgemaakt. In de code staat vermeld dat hij alleen voor intern gebruik bedoeld was.

Vermoedelijk wilde Microsoft zien hoe ze hun software meer op die van Apple konden laten lijken. Windows XP verscheen in 2001, terwijl het Aqua-thema in 2000 op Macworld werd gepresenteerd.

Eigen thema's maken

Het thema vormde ook de basis voor Windows XP-software waarmee ontwikkelaars hun eigen kleurensets voor het besturingssysteem konden maken.

De broncode van Windows XP verscheen recent op discussieforum 4chan. Volgens de anonieme plaatser waren de gegevens al jarenlang in handen van hackers, maar zijn ze nu voor het eerst beschikbaar voor een groot publiek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dell XPS 13: beste koop onder de Windows-laptops

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore