Messenger

Facebook kritisch op beleid sms-apps van Apple

27 september 2020 19:11 Aangepast: 27 september 2020 19:15

Een topman bij Facebook is kritisch op het beleid van Apple op de iPhone, waardoor hun Messenger-app niet als standaard sms-app ingesteld mag worden.

Dat vertelt Messenger-baas Chudnovsky in een gesprek met The Information.

Apple staat het sinds software-update iOS 14 toe om de standaard-apps voor e-mails en webbrowsen op een iPhone of iPad te wijzigen. Maar het veranderen van de app waarin sms'jes binnen komen is nog steeds niet mogelijk.

Dat vindt Chudnovsky spijtig. "We vinden dat mensen zelf moeten kiezen welke berichten-app de standaard is", zegt hij. "Dat gebeurt bij alle andere appsoorten namelijk ook al." Bij Googe-besturingssysteem Android kan de sms-app wel worden gewijzigd.

Chudnovsky vertelt dat hij in de afgelopen jaren meermaals bij Apple heeft gepleit voor verandering, maar dat hij tot de dag van vandaag geen gehoor heeft gekregen.

iMessage

Het is onduidelijk waarom Apple de sms-app niet wil wijzigen, maar wellicht heeft het te maken met chatdienst iMessage. Die verandert op iPhones automatisch binnenkomende sms'jes in online berichtjes, die niks van de sms-bundel afhalen.

Zou Apple de standaard-app veranderen, dan zouden er ineens veel minder iPhones zijn die zo'n automatisch aangepaste iMessage kunnen ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple maakt voor Facebook uitzondering op betaalregels apps

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore