Games

In deze game ben je een bewoner in het Big Brother-huis

25 september 2020 21:51 Aangepast: 25 september 2020 21:51

Vanaf volgende maand kun je meedoen aan een online simulatie van het tv-programma Big Brother. In de game ga je de strijd aan met andere virtuele bewoners van het Big Brother-huis.

Big Brother: The Game verschijnt op 15 oktober in de appwinkels van Google en Apple en op een website. Gamemaker 9th Impact heeft deze week enkele details over het spel onthuld. De grafische stijl lijkt op die van de populaire gameserie The Sims.

In de Big Brother-game speel je een van de deelnemers aan het tv-programma. Je zit in het Big Brother-huis en moet strategische keuzes maken om in het huis te blijven en uiteindelijk de winnaar te worden. 

Het spel is gratis te downloaden en meekijken kost niks. Zelf meedoen kost minimaal 5 dollar. 

Het spel is ontwikkeld in samenwerking met Banijay, dat deze zomer de Endemol Shine Group overnam, de eigenaar van de Big Brother-reeks. De game zou ook een eindwinnaar krijgen die een nog onbekend geldbedrag kan winnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Big Brother keert terug op tv

Stemmen

De Big Brother-game heeft zowel een openbare chat als de mogelijkheid om privéberichten te sturen naar andere huisgenoten. Spelers kunnen allerlei verplichte en vrijwillige huishoudelijke taken verrichten om zo punten te scoren.

De bewoners kunnen stemmen op wie er het huis moet verlaten, of de online kijkers brengen hun stem uit. Ook kunnen allerlei wedstrijden bepalen wie er het huis uit moet. 

Terug op de Nederlandse buis

Big Brother was van 1999 tot 2006 te zien op de Nederlandse televisie, maar is wereldwijd nog altijd een groot succes. Nieuwe afleveringen van het programma worden in meerdere landen uitgezonden. In totaal was Big Brother in ruim 60 landen op de buis te zien.

RTL werkt aan een terugkeer van Big Brother volgend jaar. Aan het nieuwe seizoen kunnen Nederlanders én Belgen meedoen. Er kwamen al duizenden aanmeldingen binnen.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore