Podcasts

Apple koopt bedrijf dat van podcasts radiostations maakt

25 september 2020 12:27 Aangepast: 25 september 2020 13:02
AirPods Pro Beeld © Bright

Apple heeft het podcastbedrijf Scout FM overgenomen. Dat bedrijf maakt digitale radiostations waarop naar allerlei podcasts geluisterd kan worden.

Een woordvoerder van Apple bevestigt de overname tegenover Bloomberg, maar wilde verder niks vertellen. Een overnamebedrag is ook niet genoemd. 

Scout FM heeft zijn deuren gesloten na de overname, wat doet vermoeden dat het personeel nu binnen Apple zelf werkt. Zulke 'acquihires' doet Apple vaker: het bedrijf wordt verkocht, maar in de praktijk gaat het om personeel dat dan op het hoofdkantoor komt werken.

Podcaststations 

Scout FM bood lange tijd een app aan, die naast iPhones ook voor Android-toestellen en Amazon-speakers verkrijgbaar was. Binnen deze app waren podcaststations over meerdere onderwerpen te horen. 

Apple was één van de eerste grote bedrijven die podcasts serieus namen, maar sindsdien investeren vooral concurrenten in de technologie. Muziekdienst Spotify kocht podcastbedrijven zoals Gimlet en laat afleveringen op de voorpagina van zijn apps zien.

Miniatuurvoorbeeld
Bright Podcast

Game-oorlog nu echt losgebarsten

Drempel verlagen

De overname kan Apple helpen om zijn eigen podcast-app te verbeteren, bijvoorbeeld door de Scout-radiostations hierin te integreren. 

Met die radiostations zou Apple de drempel om naar podcasts te luisteren verlagen. Gebruikers hoeven dan niet meer een voor hun interessante show te vinden, maar kunnen simpelweg hun gewenste onderwerp aanklikken.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore