Ga naar de inhoud
Inbrekerjager

Amazon onthult drone die op inbrekers jaagt en nieuwe Echo-speakers

Amazon-dochter Ring heeft een nieuwe drone onthuld, die in je huis op zoek naar inbrekers gaat. Daarnaast presenteerde de webwinkelgigant nieuwe slimme speakers.

De Ring Always Home Cam heeft een oplaadstation van waaruit hij kan opstijgen en is compact genoeg om makkelijk door kamers te bewegen.

Hij kan een vooraf bepaalde route door de woning vliegen, of naar luide geluiden navigeren om vast te leggen wat er gebeurt. De rotoren zijn bewust luid, zodat huisbewoners niet zomaar door een drone worden beslopen.

De Ring Always Home Cam zal voor 250 dollar worden verkocht. Over een verkoop in Europa is nog niks bekendgemaakt. Dat geldt overigens voor alle producten die Amazon tijdens de presentatie toonde.

Nieuwe Echo Dot

Webwinkelgigant Amazon heeft ook zijn slimme Echo Dot-speaker vernieuwd. Het aangepaste model is de vorm van een kleine bol en wordt ook met een ingebouwd klokdisplay verkocht.

Het basismodel wordt verkocht voor 50 dollar, terwijl het klokmodel een tientje meer kost. Ook wordt een speciaal kindermodel voor 60 dollar verkocht, met daarop illustraties van schattige beestjes.

Kindermodus

Een nieuwe kindermodus moet de speaker ook interessanter voor minderjarigen maken. Stemherkenning identificeert wanneer een kind tegen de gadget praat, waarna de modus automatisch wordt geactiveerd.

Een kind kan vervolgens bijvoorbeeld een zin aan de speaker proberen voor te lezen, om vervolgens te horen hoe deze correct uitgesproken dient te worden.

Echo Show 10

De Echo Show 10 is een nieuw slim beeldscherm van Amazon, dat met de gebruiker meebeweegt. Een camera ziet wanneer er een mens naar het apparaat kijkt en draait dan het beeld.

Het scherm is 10 inch groot en iets helderder dan bij eerdere slimme Amazon-schermen. De camera heeft een resolutie van 13 megapixel. Het is ook mogelijk om Netflix op het beeld af te spelen.

De Show 10 wordt voor 250 dollar verkocht.

Alexa dingen leren

Het wordt ook mogelijk om stemassistent Alexa dingen te leren. Een gebruiker kan zeggen dat hij een opdracht op een andere manier wil uitvoeren, waarna er een eigen stemcommando ingesteld kan worden. 

De stem moet binnenkort natuurlijker gaan klinken. Daarnaast wordt het mogelijk om langere gesprekken met de stemdienst te voeren. Door de woorden "Alexa, let's talk" te opperen wordt een dialoog gestart, waarbij zelfs meerdere mensen het gesprek kunnen voeren.

Beveiligingsabonnement

Een nieuwe abonnementsdienst genaamd Guard Plus maakt van de Alexa-speakers een bewakingssysteem. De microfoons luisteren of er bijvoorbeeld voetstappen of deurgeluiden zijn op het moment dat je niet thuis bent. 

Guard Plus kan alarmslaan, of bijvoorbeeld het geluid van een hond kunnen afspelen. Hierdoor kan een inbreker worden weggejaagd. Een abonnement kost 5 dollar per maand. Amazon onthulde ook twee nieuwe routers, genaamd de Eero 6 en Eero 6 Pro. Beide ondersteunen Wi-Fi 6 en kunnen met behulp van Zigbee met smarthome-apparatuur praten. Ze kosten respectievelijk 130 en 230 dollar.

Autocamera

Cameramaker Ring gaat drie nieuwe producten verkopen. De nieuwe Ring Car Alarm is kleine luidspreker die alarmslaat als iemand in een auto inbreekt. De Car Cam is op zijn beurt een camera om in de auto te plakken. 

Tot slot is er de Car Connect, een platform waarmee automakers Amazon-technologie in voertuigen kunnen bouwen. Tesla gaat dit doen. Het alarm kost 60 dollar, terwijl de camera en ondersteuning voor Connect ieder 200 dollar kosten.

De camera's en deurbellen van het bedrijf moeten privacybewuster worden. Gebruikers kunnen instellen wat er met data gebeurt en video's worden met end-to-end-versleuteling beveiligd.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter