Ook zonder abonnement

Microsoft: Office blijft als los softwarepakket beschikbaar

24 september 2020 15:12
Beeld © Getty

Microsoft Office blijft ook als losse, eenmalige aankoop beschikbaar. Volgend jaar verschijnt een nieuwe versie, naast het doorlopend bijgewerkte Microsoft 365-abonnement.

In het verleden bracht Microsoft elke paar jaar een nieuwe versie van Office uit, met apps als Word en Excel. Sinds 2011 is er het Office 365-abonnement, sinds april hernoemd naar Microsoft 365. Wie niet maandelijks wil betalen, kan voor 149 euro Office 2019 aanschaffen. Het was niet duidelijk of die losse uitgave navolging zou krijgen, Windows Central ontdekte van wel.

In een bericht van het Exchange-team staat: "Microsoft Office zal in de tweede helft van 2021 ook een nieuwe permanente release voor zowel Windows als Mac krijgen." Die permanente versie van Office biedt de volledige reeks apps tegen één vaste prijs, maar krijgt weinig tot geen nieuwe functies meer na verschijning.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gebundelde Office-app nu ook voor iPhone beschikbaar

Pas na anderhalf jaar goedkoper

Met een prijs van 149 euro voor de persoonlijke bundel van Office 2019 is dat pakket pas na anderhalf jaar voordeliger voor gezinnen, die 99 euro per jaar betalen voor een doorlopend abonnement op Office. Individuen betalen 69 euro per jaar, en zijn daarom pas na iets meer dan twee jaar goedkoper uit met een losse versie.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe koopversie van Office verschijnt, wat die gaat kosten en hoe de bundel gaat heten.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van