Sega Series X

Microsoft kondigt donderdag geen Sega-overname aan

23 september 2020 22:41 Aangepast: 23 september 2020 22:46

Microsoft gaat op donderdag geen overname van een gamebedrijf aankondigen. Daarmee lijkt het bedrijf geruchten over een mogelijke koop van het Japanse Sega te ontkennen.

Hoewel het bedrijf Sega niet bij naam noemt, komt de verduidelijking kort nadat geruchten over het Japanse bedrijf weer voorbijkwamen. Een nieuwe Xbox-controller in de kleuren van Sega-mascotte Sonic leidde tot online speculatie.

Volgens ingewijden zou Microsoft gebruik willen maken van Sega om daar een aangepaste Xbox-spelcomputer op de markt te brengen. De techreus heeft al jarenlang moeite om voeten in de aarde te krijgen in het Aziatische land. 

Sega is op zijn beurt één van de grootste gamebedrijven in thuisland Japan, met meerdere grote winkels en studio's verspreid over steden.

7,5 miljard dollar

Eerder deze week werd bekend dat Microsoft de Fallout-maker Bethesda en moederbedrijf ZeniMax koopt voor 7,5 miljard dollar. Kort daarna werd geïmpliceerd dat er meer overnames op de planning staan.

Een aankondiging op donderdag leek logisch, omdat Microsoft dan de Tokyo Game Show opent met een presentatie. Maar die aanname neemt het bedrijf nu weg met zijn verklaring. Een samenwerking zou in theorie alsnog op de planning kunnen staan, maar lijkt onwaarschijnlijk. Microsoft benadrukte ook dat er geen hardware aan bod zal komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote game-overname: Microsoft koopt maker DOOM, Elder Scrolls en Fallout

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore