Tesla

Tesla klaagt regering-Trump aan om Chinese importtarieven

23 september 2020 21:15 Aangepast: 23 september 2020 21:31
Tesla-ceo Elon Musk Beeld © Getty Images

Automaker Tesla heeft een aanklacht ingediend tegen de regering-Trump. Tesla is het niet eens met de eerder opgelegde invoertarieven op uit China geïmporteerde producten en wil zijn geld terug, inclusief rente.

De zaak van Tesla tegen de regering-Trump speelt bij het Amerikaanse Hof van Internationale Handel in New York, meldt Bloomberg. Het verzoek van Tesla gaat om het onrechtmatig laten verklaren van een eerdere beschikking. De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer wordt als gedaagde genoemd in de zaak. 

Beeldschermen duurder

Eerder probeerde Tesla vrijstelling te krijgen voor de ingestelde tarieven van 25 procent op onder meer beeldschermen van Chinese makelij. Volgens de automaker werd Tesla door die beslissing op kosten gejaagd bij de productie van zijn Model 3. Alleen al in het slotkwartaal van 2018 zou het gaan om een kostenpost van 50 miljoen dollar.

Tesla is zeker niet het eerste bedrijf dat de eerdere beslissing van Trump en de zijnen bij het Amerikaanse Hof van Internationale Handel aanvecht. Vanwege de kwestie zijn al honderden zaken aangespannen. Het kamp Lighthizer gaf nog geen commentaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Snellere versie Tesla Model S krijgt 840 km bereik

Tesla gaat zelf accu's maken

Tesla-topman Elon Musk presenteerde dinsdagnacht nieuwe accu's die zijn bedrijf zelf zal produceren. Die accu's zijn krachtiger en moeten langer meegaan. Ook zouden de helft kosten vergeleken met de huidige accu's die Tesla van partijen als Panasonic en CATL afneemt.

Musk beloofde ook dat Tesla over drie jaar met een betaalbare, zelfrijdende elektrische auto komt, die 25.000 dollar (21.400 euro) moet gaan kosten. Verder maakte hij de komst van een krachtigere Model S bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla belooft elektrische auto van 25 duizend dollar

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van