Tech

Chromebooks steeds moeilijker verkrijgbaar door tekort aan chips

23 september 2020 17:27 Aangepast: 23 september 2020 17:36

Chromebook-laptops zijn steeds lastiger verkrijgbaar, omdat er een tekort is van de meestgebruikte chips.

Dat meldt het Taiwanese DigiTimes. Op het moment is er voornamelijk een tekort aan Celeron-chips van fabrikant Intel. Ook beeldschermen gebruikt in veel Chromebooks zijn tijdelijk moeilijker leverbaar.

Het zorgt ervoor dat de Chromebook op minder grote schaal geproduceerd kan worden. Intel zou inmiddels maatregelen hebben genomen, door de productie van Celeron-chips exclusief te doen voor Chromebooks gebruikt in het onderwijs. 

Instapmodellen uitverkocht

Dit zorgt op zijn beurt voor een nog groter tekort op de particuliere markt. Vooral instapmodellen zijn lastig leverbaar, omdat duurdere exemplaren vaak andere chips gebruiken.

Volgens een woordvoerder van Acer-Benelux is Nederland ook deels getroffen. "We hebben onze educatiebacklog kunnen leveren", vertelt hij aan Hardware Info. "Soms met wat vertraging."

Veel meer vraag

De tekorten zouden niet worden veroorzaakt door productieproblemen, maar juist door een groei in de vraag naar Chromebooks. Het begin van het schooljaar lijkt ertoe hebben geleid dat steeds meer studenten de goedkope laptops willen aanschaffen.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore