Vrouw met baard

Dit zijn de nieuwe emoji van 2021: het zijn er maar zeven

22 september 2020 13:56 Aangepast: 22 september 2020 20:47
Beeld © Unicode Consortium

Eigenlijk zouden er volgend jaar helemaal geen nieuwe emoji verschijnen, nu komen er toch zeven nieuwe emoji bij. En 210 nieuwe varianten van bestaande emoji.

Dat meldt Unicode, de organisatie die nieuwe emoji selecteert en goedkeurt. In totaal komen er volgend jaar 217 nieuwe emoji bij het huidige aanbod. Zeven daarvan zijn totaal nieuw: het hart in vlammen, het helende hart, de vrouw met baard en de persoon met baard, een smiley die uitblaast, een gezicht in de wolken en een smiley met tollende ogen.

De overige 210 nieuwe emoji zijn huidskleurversies van bestaande plaatjes. Het gros gaat om koppels met een hartje er tussen en kussende koppels. Daar zijn straks nog veel meer samenstellingen van, met mannen en vrouwen met allerlei huidskleuren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen nieuwe emoji volgend jaar door coronavirus

Nieuwe emoji grotendeels uitgesteld

Eigenlijk zouden er in 2021 helemaal geen nieuwe emoji meer worden toegevoegd, zei Unicode in april. Door het coronavirus had de groep zijn schema aangepast.

De nieuwe emoji worden normaal gesproken jaarlijks in maart officieel vastgelegd, zodat ze rond september uitgebracht kunnen worden in nieuwe versies van onder meer Android en iOS.

De nieuwe emoji die later dit jaar worden toegevoegd, werden begin dit jaar al onthuld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple onthult nieuwe emoji: ninja, transgendersymbool en organen

Bright Nieuwsbrief

Maak kans op draadloze oordoppen: Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van