PlayStation 5

Eerste foto's PlayStation 5 tonen grootste spelcomputer in jaren

21 september 2020 13:30 Aangepast: 21 september 2020 22:07
Beeld © Taiwan NCC

De PlayStation 5 is flink groter dan zijn voorgangers, laten de eerste echte foto's van Sony's nieuwe spelcomputer zien.

Sony onthulde het ontwerp van de PS5 in juni, de prijs en exacte afmetingen werden vorige week pas bekend. De Taiwanese regelgever voor communicatie NCC zet de PlayStation 5 als eerste op de foto (pdf). De spelcomputer is van alle kanten met een liniaal er naast gefotografeerd.

Het was al bekend dat de PS5 de grootste spelcomputer in jaren is: het apparaat is staand 39 centimeter hoog, 26 centimeter diep en 10,4 centimeter dik. Het opvallende ontwerp met golvende vormen zorgt wel dat de PS5 niet op elk punt even dik is, en iets minder groot oogt.

De PS5: bovenkant en onderkant De PS5: bovenkant en onderkant

Dubbel zo dik

Vooral de onderkant van de PS5 laat zien hoeveel dikker de spelcomputer is dan zijn voorgangers. Zo is de PS4 Slim 3,9 centimeter dik, en en de PS4 Pro heeft een dikte van 5,5 centimeter. Ook is de PS5 in liggende oriëntatie een derde breder dan de PS4 Slim, een kwart breder dan de PS4 Pro. Net als zijn voorgangers zal de PS5 zowel staand als liggend gebruikt kunnen worden.

De reden voor het formaat zal onder meer de sprong in grafische en processorkracht zijn. De PS5 belooft fors sneller te worden dan de PS4 en PS4 Pro. Die snelheid vergt meer koeling, vermoedelijk heeft het formaat daar mede mee te maken. Ook is de PS5 volgens Sony 'meer aan te passen dan bij voorgaande generaties'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe PlayStation en Xbox: welke spelcomputer moet je kiezen?

Xbox iets kleiner

De PlayStation 5 verschijnt op 19 november in Nederland, er zijn versies van 399 en 499 euro. De eerste lichting was vrijwel direct uitverkocht. Sony heeft daar zijn excuses voor aangeboden en belooft snel meer vooruitbestellingen.

De nieuwe Xbox Series X verschijnt op 10 november, kost 499 euro en is ook redelijk fors. Het rechthoekige apparaat heeft een vierkante vorm, en is ongeveer zo groot als de platte Xbox One die is gehalveerd en tegen elkaar is gezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PlayStation 5 bij veel winkels razendsnel uitverkocht

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van