TikTok

TikTok: verbod in VS is slecht voor de hele sector

18 september 2020 22:02 Aangepast: 18 september 2020 22:27

TikTok hekelt de ban die het Amerikaanse Ministerie van Handel heeft uitgevaardigd voor de video-app. Het verbod, dat zondag dreigt in te gaan, is volgens TikTok slecht voor de hele socialemediasector.

Vanaf zondag moet TikTok uit de appstores van Google en Apple zijn verdwenen als er geen deal komt waarmee de Amerikaanse president Trump akkoord gaat.

Vanessa Pappas, topmanager bij TikTok, schrijft op Twitter dat de ban slecht is voor de hele socialemediasector. Ze roept Facebook op TikTok te steunen. "Dit is een moment om onze concurrentiestrijd opzij te zetten en ons te concentreren op kernprincipes zoals vrijheid van meningsuiting en een fatsoenlijke rechtsgang." 

100 miljoen Amerikaanse gebruikers

In een verklaring liet TikTok eerder op vrijdag al weten het niet eens te zijn met de beslissing van de Amerikaanse autoriteiten. "We zijn teleurgesteld dat nieuwe app-downloads vanaf zondag geblokkeerd worden en het gebruik van de TikTok-app in de Verenigde Staten vanaf 12 november verboden is", staat te lezen in de verklaring.

TikTok laat verder weten dat de 100 miljoen Amerikaanse gebruikers TikTok zien als dé plek voor entertainment, zelfexpressie en verbinding. "We doen er alles aan hun privacy en veiligheid te beschermen terwijl we blijven proberen plezier te brengen en creatievelingen de tools te verschaffen om te schitteren op ons platform."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

VS voert de druk op: geen TikTok-deal binnen twee dagen, dan moet de app verdwijnen

Zorgen om privacy en veiligheid

TikTok en het moederbedrijf ByteDance liggen al tijden onder vuur in de VS. Volgens de Amerikanen verzamelen apps als TikTok en WeChat te veel gegevens over gebruikers die ze delen met de Chinese overheid. Daardoor vormen de apps een gevaar voor de nationale veiligheid van de VS.

ByteDance wil voor TikTok een samenwerking aangaan met het Amerikaanse Oracle, maar het is de vraag of zowel de Amerikaanse als de Chinese autoriteiten daarmee akkoord gaan.

Volg Bright op TikTok voor video's van gadgets.

Bright Nieuwsbrief

Maak kans op draadloze oordoppen: Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van