Disney+

'Mulan is hit ondanks hoge prijs: Disney al uit de kosten'

18 september 2020 21:51 Aangepast: 18 september 2020 22:02
Beeld © Disney

Negen miljoen Amerikanen zouden de afgelopen twee weken via de streamingdienst Disney+ naar de film Mulan hebben gekeken.

Dat melden Amerikaanse media op basis van berekeningen. Dit zou betekenen dat de film online een grote hit voor Disney is.

Disney+ heeft wereldwijd 60 miljoen abonnees; de helft hiervan woont in de VS. Van deze groep heeft bijna een derde Mulan gezien, tegen extra betaling van 30 dollar.

Nederlanders betalen 22 euro

Het is niet duidelijk hoeveel mensen buiten de VS de film hebben gekocht. In Nederland betalen abonnees 22 euro voor de actiefilm.

Volgens deze berekeningen zou de film Disney in de VS 261 miljoen dollar hebben opgeleverd. Daarmee zou de studio uit de kosten zijn. Mulan kostte zo'n 200 miljoen dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Disney krijgt volle laag om film Mulan: opgenomen in Chinese provincie Xinjiang

Tenet wel in de bioscoop

Mulan was een interessante proef voor Hollywood, om te kijken of een dure film ook via een streamingdienst uit de kosten zou kunnen komen.

Studio Warner bracht vrijwel tegelijkertijd sciencefictionfilm Tenet uit in de bioscopen. Door de coronacrisis zijn vooral in de VS veel bioscopen nog niet open. Tenet is inmiddels, na drie weken, ook uit de kosten.

Forse kritiek op Disney

Mulan vertelt over een Chinees meisje dat vermomd als jongen dienst neemt in het leger. Disney en de film liggen onder vuur omdat veel scènes zijn gedraaid in de Chinese provincie Xinjiang, waar de Chinese overheid vele tienduizenden Oeigoeren heeft opgesloten in heropvoedingskampen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dubbel betalen bij Disney+: wie van grote films houdt, zal wel moeten

Bright Nieuwsbrief

Maak kans op draadloze oordoppen: Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van