Chromecast

Nieuwe Chromecast en Google-speaker uitgelekt

18 september 2020 18:48 Aangepast: 18 september 2020 19:53

Op gelekte afbeeldingen zijn de nieuwe Google Chromecast en een nieuwe Google-speaker te zien. Google presenteert later deze maand nieuwe producten.

WinFuture publiceerde de afbeeldingen van de nieuwe Google Chromecast. Bij de tv-dongle zou een afstandsbediening zitten, met allerlei extra knoppen en functies. Net als bij de vorige versies van de Chromecast zit er een korte hdmi-stekker aan het apparaatje vast. 

De afstandsbediening heeft bovenaan een D-pad, en speciale knoppen voor onder meer de Google Assistent en het opstarten van YouTube en Netflix. Ook is er een schakelaar om te wisselen van invoerapparaat.

Google-event op 30 september

Google presenteert de nieuwe Chromecast tijdens een event op 30 september. Dan onthult het bedrijf onder andere ook de Pixel 5-smartphone en een nieuwe slimme speaker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google onthult nieuwe Chromecast en Pixel 5 eind deze maand

De specs van de nieuwe Chromecast zijn nog niet bekend, behalve dan dat het apparaatje zou werken met 'Google/Android TV'. Volgens geruchten zou de nieuwe Chromecast rond 60 euro gaan kosten.

Met die prijs en de meegeleverde afstandsbediening is het een concurrent voor de Amazon Fire TV Stick, die Amazon sinds dit jaar ook in Nederland verkoopt.

WinFuture zette ook afbeeldingen van de nieuwe slimme speaker online. Het zou gaan om een product in de lijn 'Nest Audio'. Het lijkt een opvolger van de Google Nest Mini, maar dan een groter model. Google bevestigde de komst van die speaker onlangs zelf al.

Met deze nieuwe luidspreker zou Google willen concurreren met onder andere de Sonos One

Bright reviewt de Google Pixel 4A-smartphone. Volg ons op YouTube.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van