Social media

Lego blijft Facebook boycotten

18 september 2020 16:49
Beeld © Lego/Nintendo

Lego gebruikt zijn advertentiebudget nog altijd niet voor reclames op Facebook. Het Deense bedrijf deed verschillende sociale media deze zomer in de ban omdat te weinig werd opgetreden tegen racisme en haatdragende berichten via de platformen.

Voor een aantal bedrijven heeft Lego de advertentieblokkade opgeheven, maar voor Facebook niet.

De socialemediabedrijven kwamen deze zomer onder vuur te liggen. Mede door de burgerbewegingen en rechtenorganisaties die een campagne begonnen. Initiatiefnemers nemen het Facebook onder meer kwalijk dat het berichten niet verwijdert die oproepen tot geweld richting Black Lives Matter-demonstranten. Verschillende grote bedrijven sloten zich daarbij aan.

'Facebook boekt te weinig vooruitgang'

Lego geeft nu aan wel weer betalingen te doen aan YouTube, Snapchat, Instagram en Twitter die in de ogen van de Denen wel voldoende aanpassingen hebben gedaan. Facebook zou volgens Lego te weinig vooruitgang hebben geboekt. Daarmee is er voor nu nog geen vertrouwen in de techreus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ikea's nieuwe Lego-opbergdoosjes zijn zelf ook een Lego-set

De ban betekent dat Lego in de Verenigde Staten en Europa niet adverteert op Facebook. De maker van de iconische bouwsteentjes is momenteel zijn marketingplannen aan het herzien en sluit niet uit dat de Facebook-ban verder wordt uitgebreid in andere markten de komende maanden.

Facebook zelf meldde eerder deze week dat veel adverteerders die eerder waren weggelopen, inmiddels weer zijn teruggekeerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Advertentieboycot Facebook totaal mislukt: 'Zuckerberg laat zich niet controleren'

Bright Nieuwsbrief

Maak kans op draadloze oordoppen: Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van