Twitter corrigeert Trump

Opnieuw actie Twitter bij verkiezingstweet Trump

17 september 2020 20:48 Aangepast: 17 september 2020 20:52
De Amerikaanse president Donald Trump. Beeld © ANP

Twitter heeft opnieuw een corrigerende mededeling gezet onder een tweet van Donald Trump.

De Amerikaanse president beweerde donderdag op de berichtendienst dat het resultaat van de verkiezingen op 3 november weleens nooit nauwkeurig zou kunnen worden vastgesteld vanwege het "ongekend" grote aantal stembiljetten dat dit jaar "ongevraagd" naar kiezers wordt gestuurd.

Twitter plaatste een uitroepteken onder de tweet met een link naar een tekst waarin wordt uitgelegd hoe veilig per post kan worden gestemd. Het socialmediabedrijf heeft al vaker tweets van Trump van een mededeling voorzien, ook over dit onderwerp.

De fervente twitteraar zegt al langer dat stemmen per post erg fraudegevoelig is, terwijl verkiezingsfraude volgens experts nauwelijks voorkomt in de VS.

Beleid tijdens verkiezingen

Twitter maakte vorige week bekend zijn beleid tegen berichten die zijn bedoeld om het vertrouwen in de Amerikaanse verkiezingen te ondermijnen vanaf donderdag aan te scherpen.

Misleidende of onjuiste informatie wordt verwijderd of voorzien van een waarschuwing. Dat geldt bijvoorbeeld voor onbewezen theorieën over verkiezingsfraude of misleidende informatie over de uitslagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oorlog tussen Trump en Twitter: meer dan een symbolische strijd?

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore