PlayStation 5

PlayStation 5 op 19 november te koop: vanaf 400 euro

16 september 2020 22:50 Aangepast: 18 september 2020 21:23

De PlayStation 5 ligt volgens Sony vanaf 19 november in de Nederlandse winkels. De spelcomputer wordt vanaf 400 euro aangeboden.

Dat kondigde gamebedrijf Sony aan tijdens een digitale presentatie. De spelcomputer zal op 12 november al in een select aantal landen worden verkocht, waaronder de Verenigde Staten en Japan. Op 19 november volgt de rest van de wereld.

Het goedkoopste PS5-model van 399,99 euro, de Digital Edition, heeft geen schijflade, waardoor klanten hun games digitaal moeten aanschaffen. De PlayStation 5 met schijflade kost 499,99 euro. De pre-orders zijn donderdag gestart bij sommige winkelketens, maar veel webshops waren snel door de beperkte voorraden heen.

Concurrent Xbox Series X kost 499 euro. De alternatieve Xbox Series S, zonder schijflade, is goedkoper dan de PS5 Digital Edition en kost 299 euro. De nieuwe Xbox-spelcomputers verschijnen op 10 november en zijn vanaf 22 september te pre-orderen.

Final Fantasy XVI en God of War

Sony opende de presentatie met de onthulling van Final Fantasy XVI, een nieuw deel in de langlopende rollenspelreeks. Een verkoopdatum is nog niet bekend, maar het spel zal exclusief voor PlayStation 5 en pc worden verkocht.

Ook belooft het bedrijf te werken aan God of War Ragnarök, een vervolg in de geprezen actiereeks van het bedrijf. Verdere details over die game werden nog niet besproken.

Harry Potter-game

Er werd een nieuwe Harry Potter-game getiteld Hogwarts Legacy getoond, waarin spelers zelf tovenaarschool Zweinstein mogen verkennen. Deze game zal in 2021 worden uitgebracht. 

Spellen van 80 euro

De PlayStation 5-games die door de eigen Sony-studio's zijn gemaakt krijgen een adviesprijs van 80 euro. Dat is 10 euro duurder dan de adviesprijs van de PlayStation 4-games van de Sony-studio's.

Sony maakte ook de prijs van de losse DualSense-controller bekend: 70 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe PlayStation en Xbox: welke spelcomputer moet je kiezen?

Eerder onthulde games

Een paar eerder aangekondigde games kwamen ook aan bod tijdens de Sony-presentatie, waaronder Spider-Man Miles Morales en Call of Duty: Black Ops Cold War. Van die laatste werd een level bij een Nederlands vliegveld getoond.

Het bedrijf liet ook nieuwe beelden zien van onder andere Resident Evil VIII, Deathloop, Devil May Cry 5, Oddworld Soulstorm, Five Nights at Freddy's, Demon's Souls en een herziene versie van Fortnite.

Sony maakte ook bekend dat PlayStation Plus-abonnees een collectie van PlayStation 4-games kunnen downloaden en spelen op de PlayStation 5.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PlayStation 5 bij veel winkels razendsnel uitverkocht

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van