Ga naar de inhoud
iOS 14 downloaden

Grote updates iPhone, iPad, Apple TV en Apple Watch verschenen

Beeld © Apple

Apple heeft vanavond grote software-updates voor de iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV uitgebracht.

Het gaat om updates voor de Apple-besturingssystemen iOS, iPadOS, watchOS en tvOS. Apple werkt al langere tijd aan de nieuwe versies en heeft nu de definitieve versies voor consumenten vrijgegeven.

Apple heeft de updates vanavond beschikbaar gesteld, maar het kan soms even duren voordat ze op alle toestellen verschijnen.  

Widgets op iPhone en iPad

Met iOS 14 verandert Apple het besturingssysteem van de iPhone op een paar significante punten. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld voortaan widgets tussen hun apps neerzetten en de standaardbrowser veranderen. Video's blijven daarnaast afspelen als je naar een andere app gaat, mits de maker deze functie implementeert.

iPadOS 14 is grotendeels gelijk qua nieuwe functies aan iOS 14. Uniek voor de iPad-update is een verbeterde zoekbalk die lijkt op het zoekmenu van de Mac.

Woning-app en wijzerplaten

In tvOS 14 verbetert Apple de manier waarop Apple TV-apps beelden bovenop andere apps kunnen tonen. Daarnaast is de Woning-app voor smarthome-functies toegevoegd aan het besturingssysteem. Hierdoor kan bijvoorbeeld video van een slimme deurbel in een hoek van het scherm worden getoond.

De Apple Watch-update biedt een aantal nieuwe functies voor ouders, die kinderen met een smartwatch voortaan makkelijker in de gaten kunnen houden. Ook zijn er meerdere nieuwe wijzerplaten toegevoegd.