Smartphones

Sony kondigt nieuwe smartphone Xperia 5 II aan

17 september 2020 09:00 Aangepast: 17 september 2020 09:20

Sony heeft zijn nieuwste smartphone onthuld, die in 4K HDR kan filmen met 120 beeldjes per seconde. Ook heeft het toestel een 120 Hz-oledscherm.

De Xperia 5 II kan met zijn videocamera ook beelden opnemen die tot vijf keer zijn vertraagd. Tijdens het fotograferen kunnen 20 foto's in een seconde worden geschoten.

Daarmee hoopt Sony dat zijn smartphone zich onderscheidt voor videomakers en fotografen. De camerasensoren van het toestel zijn breder en speciaal afgesteld voor een betere autofocus. Daarnaast heeft het toestel drie gekalibreerde ZEISS-lenzen.

120 hz-scherm

Het 6,1 inch-oledscherm heeft een beeldverhouding van 21:9. Dit display kan ook met 120 frames per seconde worden ververst, om de gemaakte video's mee af te spelen.

De hoge ververssnelheid komt volgens de telefoonmaker ook goed uit tijdens het gamen. Meer nieuwe smartphones hebben de laatste tijd zo'n 120 hz-scherm gekregen.

Koptelefoonpoort

De Xperia 5 II is één van de weinige vlaggenschepen die nog een koptelefoonpoort heeft. Veel toestelmakers hebben de aansluiting verwijderd om plek te maken voor andere onderdelen.

De telefoon heeft een Qualcomm Snapdragon 865-chip, 8GB werkgeheugen en 128GB opslag. Het toestel heeft 5G-ondersteuning en een 4000 mah-accu.

Sony verkoopt de Xperia 5 II vanaf oktober in Nederland in de kleuren zwart en blauw, voor 899 euro.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore