Bezorging

Amazon wil zzp'ers boodschappen laten doen en bezorgen

16 september 2020 16:31 Aangepast: 16 september 2020 16:53

Amazon laat zzp'ers in de VS zelf boodschappen doen in de supermarkt, waarna ze die met hun eigen auto bij klanten thuis bezorgen.

De freelancers die Amazon inschakelt halen de bestelde boodschappen zelf van de schappen bij Whole Foods-supermarkten. Ze bezorgen die vervolgens in hun eigen auto bij mensen thuis, meldt Bloomberg.

Op deze manier hoeft Amazon geen werknemers in dienst te nemen die aanspraak kunnen maken op verzekeringen, betaling bij ziekte en andere voorzieningen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amazon mag bezorging met drones testen in VS

Amazon Flex

Op dit moment heeft Amazon al Flex-chauffeurs in dienst - mensen die in hun eigen voertuig bezorgingen verrichten. Deze mensen doen alleen de bezorging, het inpakken van de boodschappen wordt gedaan door werknemers van Amazon.

Amazon probeert Flex-drivers over te halen om mee te doen aan het nieuwe programma. Op een site van Amazon staat dat ze op deze manier ‘nieuwe kansen krijgen om op een flexibele manier geld te verdienen’.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Gadgets van Amazon-merk smelten, exploderen of vatten vlam'

Amazon zou kosten kunnen besparen omdat het bedrijf minder mensen in vaste dienst aan hoeft te nemen. Ook kan Amazon zo beter reageren op pieken en dalen in de vraag naar dit soort bezorgdiensten. Het bedrijf zelf wil nog niet reageren.

Werkloze Uber-chauffeurs

Door het coronavirus is de vraag naar taxi-apps als Uber en Lyft behoorlijk gedaald, waardoor chauffeurs van deze platformen op zoek zijn naar extra werk - vaak als bezorger voor restaurants of winkels.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van