Apple One, iOS 14 en meer

Apple bundelt abonnementen, vandaag grote updates

16 september 2020 06:59 Aangepast: 16 september 2020 20:25

Apple gaat al zijn abonnementsdiensten bundelen in één grote bundel, waarbij klanten korting krijgen als ze meer tegelijk afnemen. Ook brengt het bedrijf vandaag (woensdag) zijn grote updates voor iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV uit.

Dat heeft Apple vanavond tijdens een evenement bekendgemaakt. In eerste instantie zal Apple drie abonnementsbundels voor een lager tarief verkopen, onder de naam Apple One.

Het goedkoopste abonnement bundelt de diensten Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en 50 gigabyte iCloud-opslag voor 15 euro per maand. Het is mogelijk dit abonnement met familieleden te delen voor 20 euro per maand, waarbij de iCloud-opslagruimte 200 GB wordt.

Een individuele bundel is 6 euro per maand goedkoper dan bij de losse abonnementen het geval is. Het familiepakket biedt een besparing van 8 euro per maand.

Een duurdere bundel van 30 dollar per maand voegt daar ook Apple News+ en Fitness+ aan, met daarbij 2 terabyte iCloud-opslag. Vermoedelijk zal deze niet snel naar Nederland komen, omdat de eerste twee diensten hier nog niet beschikbaar zijn.

iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 en watchOS 7

Apple belooft op woensdag 16 september de grote software-updates iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 en watchOS 7 uit te brengen. In de nieuwe versies van iOS en iPadOS wordt onder andere ondersteuning voor widgets op het thuisscherm toegevoegd. Ook kunnen gebruikers voortaan hun webbrowser aanpassen.

tvOS 14 voegt de Woning-app toe aan Apple TV's. Verbeterde picture-in-picture maakt het mogelijk om video-apps te bekijken terwijl je iets anders doet. Op die manier kan bijvoorbeeld een beveiligingscamera in beeld worden getoond.

watchOS 7 maakt het makkelijker voor ouders om kinderen met een Apple Watch in de gaten te houden. Ook zijn nieuwe wijzerplaten toegevoegd.

Nieuwe Apple Watches en iPads

Tijdens het virtuele event kondigde Apple ook twee nieuwe Apple Watches aan. En het presenteerde twee nieuwe iPads.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Apple Watch Series 6 meet zuurstofgehalte in bloed

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple onthult nieuwe iPad Air geïnspireerd op Pro-model

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van