Ga naar de inhoud
En een sneller instapmodel

Apple onthult nieuwe iPad Air geïnspireerd op Pro-model

Apple heeft een vernieuwde versie van de iPad Air gepresenteerd, die grotendeels is geïnspireerd door de recente iPads Pro.

Dat heeft Apple vanavond bekendgemaakt tijdens een digitale presentatie. De tablet wordt volgende maand verkocht vanaf 669 euro. het cellular-model kost 809 euro.

De inspiratie is voornamelijk te zien in het ontwerp van de tablet. De randen zijn dunner en omringd met een metalen band. Ook wordt hij in meerdere kleuren uitgebracht, waaronder blauw, groen en roségoud.

Het scherm is 10,9 inch groot en heeft een resolutie van 2360 bij 1640 pixels. Apples True Tone-systeem wordt gebruikt om de schermtint af te stemmen op de omgeving. De tablet draait daarnaast op een A14 Bionic-chip.

De selfiecamera heeft een resolutie van 7 megapixel, terwijl de camera achterop 12 megapixel biedt. Stereospeakers moeten het geluid ruimtelijker laten klinken. De Apple Pencil kan magnetisch aan de zijkant worden gehangen. 

Touch ID, geen Face ID

De gezichtsherkenning van de Pro-tablet ontbreekt hier, maar Apple heeft wel een Touch ID-vingerafdrukscanner toegevoegd. Deze zit in de powerknop bovenop de tablet, omdat er door de dunne randen geen thuisknop meer aanwezig is.

De vernieuwde tablet heeft niet langer een Lightning-aansluiting, maar wordt opgeladen met een usb-c-poort. Dat was bij de iPads Pro ook al het geval, maar bij andere iOS-apparaten nog niet.

Nieuw instapmodel

Ook werd een nieuwe versie van Apples instap-iPad aangekondigd, die vanaf vrijdag voor 389 euro over de toonbank gaat. Het cellular-model kost 529 euro.

Volgens Apple is de gebruikte chip dubbel zo snel als degene in de populairste Windows-laptop en drie keer sneller dan de populairste Android-tablet. Vergelijk je hem met de bestverkochte Chromebook, dan zou hij zes keer sneller zijn.

De iPad is qua ontwerp in grote lijnen hetzelfde gebleven. Gebruikers kunnen de Apple Pencil gebruiken om op het scherm te tekenen of schrijven.

Nieuwe
Lees ook
Nieuwe Apple Watch Series 6 meet zuurstofgehalte in bloed
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl