PS5

Sony: 'Productie PlayStation 5 is niet verlaagd'

16 september 2020 11:33 Aangepast: 16 september 2020 11:42

Sony spreekt geruchten over een verlaagde productie van de PlayStation 5 tegen.

Sony reageert tegenover Gamesindustry.biz op een verhaal van Bloomberg. Die uitgave meldde dinsdag dat Sony zijn verwachting voor de PlayStation 5 zou hebben bijgesteld van 15 naar 11 miljoen exemplaren voor dit fiscale jaar, dat loopt tot en met maart 2021.

Volgens Bloomberg zou Sony 4 miljoen minder exemplaren verwachten vanwege problemen met de chip van de spelcomputer. Op die eventuele productieproblemen gaat Sony niet in. "Hoewel we geen details vrijgeven met betrekking tot de productie, is de informatie die door Bloomberg wordt verstrekt onjuist", stelt Sony in een verklaring.

"We hebben het productieaantal voor PlayStation 5 niet gewijzigd sinds de start van de massaproductie", aldus Sony. Op woensdagavond houdt Sony een video-evenement waarbij hoogstwaarschijnlijk de prijs en verschijndatum van de nieuwste PlayStation worden onthuld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sony onthult ontwerp en games voor PlayStation 5

'PS5 goedkoper dan Xbox Series X'

Volgens analisten van Bloomberg zou de PS5 met disclade 449 dollar gaan kosten, de versie die alleen digitale games speelt 400 dollar – vermoedelijk zijn de europrijzen dan vrijwel hetzelfde.

Dat zou goedkoper zijn dan de Xbox Series X van Microsoft. Die kreeg vorige week een verschijndatum van 10 november en een prijs van 500 euro.

De Xbox Series X heeft weinig exclusieve games, en moet het in plaats daarvan hebben van de unieke dienst GamePass, waarbij spelers voor een vast bedrag per maand honderden games onbeperkt kunnen spelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe Xbox Series X verschijnt op 10 november voor 500 euro

'Productietekort mogelijk geen probleem'

Game-analist Daniel Ahmad schreef dinsdag dat de vermeende productieproblemen in eerste instantie geen invloed zullen hebben op de verkopen van de PS5. Ondanks de problemen heeft Sony in het eerste half jaar een iets groter aanbod van de PS5 dan in 2013 van de PS4: 11 miljoen versus zo'n 10 miljoen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van