T-vorm

LG onthult Wing: unieke telefoon met draaibaar tweede scherm

14 september 2020 18:01 Aangepast: 14 september 2020 20:04
LG Wing Beeld © UnboxTherapy

De nieuwe LG Wing is een smartphone met twee schermen die bovenop elkaar liggen. Het bovenste scherm is over het onderste te draaien.

Al maanden gingen er geruchten over de LG Wing, nu heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn nieuwste smartphone officieel onthuld. De Wing is niet de eerste telefoon met twee schermen, toch is de vorm van het toestel uniek. De twee schermen zitten niet met een scharnier aan elkaar vast, maar met een draaipunt.

In basismodus oogt de LG Wing als een regulier toestel. Maar gebruikers zien dan enkel het bovenste 6,8 inch oled-scherm van de telefoon. Als dat 90 graden gedraaid wordt, komt nog eens een 3,9 inch oled-scherm tevoorschijn. De telefoon krijgt dan als het ware een T-vorm.

Nieuwe gebruikservaring

De nieuwe vorm biedt volgens LG tal van nieuwe gebruiksmogelijkheden. Zo is op het bovenste liggende scherm een film te bekijken, terwijl op het onderste scherm een chat open staat. Of bovenste scherm toont in staande oriëntatie een navigatie-app, terwijl met het tweede scherm wordt gebeld.

Ook is er al ondersteuning voor YouTube: het hoofdscherm toont de video, het tweede scherm de commentaren. Bij het bewerken van foto's en video's toont het grote scherm de beelden, onbelemmerd door de opties die op het kleine scherm worden getoond.

Ingebouwde stabilisator

De LG Wing kan dankij zijn unieke vorm volgens LG ook stabielere breedbeeldvideo's maken die met één hand worden opgenomen. Het bovenste scherm toont dan de beelden en het onderste scherm fungeert als handgreep met bedieningsknoppen, zoals bij de gimbals als de DJI Osmo. Dat levert volgens LG stabielere beelden op dan bij filmen met een normale smartphone.

Het draaimechaniek van de LG Wing zou ook na 200.000 keer zwenken nog betrouwbaar werken. De telefoon heeft achterop drie camera's: een gestabiliseerde 64 megapixel hoofdcamera, een ultragroothoeklens met 12 megapixels en een 13 megapixel groothoeklens. De 32 megapixel selfiecamera komt uit het toestel omhoog geschoven.

Eind dit jaar verkrijgbaar

De LG Wing draait op een Qualcomm Snapdragon 765G-chip met 8GB werkgeheugen en 128 of 256GB opslagruimte. De telefoon is geschikt voor 5G, heeft een accu van 4000 mAh en weegt 260 gram.

De LG Wing verschijnt in het vierde kwartaal van 2020 op de Nederlandse markt. De prijs is nog niet bekend.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van