Ga naar de inhoud
Apple Card

'Creditcard Apple binnenkort wereldwijd verkrijgbaar'

Beeld © Apple

Apple zou op het punt staan om zijn creditcard internationaal beschikbaar te stellen.

Dat blijkt uit onderzoek van MacRumors. Een anonieme bron binnen een Australisch bankbedrijf beweert dat de creditcard voor het einde van 2020 in meerdere nieuwe landen wordt uitgebracht.

In code van de meest recente experimentele iOS-update zouden ook verwijzingen naar de internationale uitrol staan. Zo wordt binnen de creditcardsoftware verwezen naar de Europese privacywet, terwijl de kaart op dit moment alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is.

Apple zocht de afgelopen periode ook naar productmanagers die zich puur met de Apple Card zullen bezighouden. Deze medewerkers werken volgens de vacaturetekst "met externe partners zoals betaalnetwerken, banken en andere partijen". Ook die verwijzing naar meerdere partners zou een hint zijn, omdat het bedrijf in de VS alleen met de bank Goldman Sachs werkt.

Apple startte afgelopen jaar met zijn eigen creditcard. Deze werkt nauw samen met betaalsysteem Apple Pay. 

Spoedige aankondiging

Het is niet bekend wanneer Apple de internationale uitrol precies zou aankondigen. Maar als het bedrijf de kaart voor het einde van dit jaar wereldwijd beschikbaar maakt, zal dat vermoedelijk op korte termijn gebeuren. Dan moet ook blijken of Nederland tussen de volgende groep landen voor de creditcard staat.

Recent kondigde Apple een presentatie aan voor 15 september. Daarop worden onder andere nieuwe iPads en Apple Watches verwacht. De iPhone 12 komt wellicht iets later, gezien het bedrijf recent zei dat het toestel met een paar weken wordt uitgesteld.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl