Ga naar de inhoud
Elektrische fietsen

Dit is de nieuwe e-bike van de politie

Beeld © ANP

De politie heeft de eerste nieuwe e-bikes en e-scooters in gebruik genomen. Agenten in Amersfoort waren als eerste aan de beurt. Dit jaar worden landelijk meer dan 1200 nieuwe politiefietsen geleverd, waarvan 60 procent elektrische fietsen.

De politie had al wat elektrische fietsen rondrijden, maar nu krijgen wijkagenten voor het eerst voor hun surveillancewerk een e-bike. Ze worden geleverd met of zonder politie-striping. "Zo kunnen agenten waar gewenst in burger aan het werk zijn of juist duidelijk herkenbaar zijn", aldus de politie

Met het gebruik van de e-bikes wordt de actieradius van de agenten groter en kan de politie snel ter plaatse zijn bij incidenten. "We kunnen nu ook in de kleinere kerngemeenten buiten de stad op de fiets surveilleren. Zo zijn we nog beter benaderbaar voor burgers. En met deze vervoermiddelen kunnen we onze werkwijze nog beter aanpassen aan de steeds veranderende manier van werken van criminelen", zegt plaatsvervangend sectorhoofd Philippe Estourgie van District Oost-Utrecht.

Accell, het bedrijf van onder meer Batavus en Koga, levert stads- en surveillancefietsen, Santos levert de politiebikes.

Speed pedelecs

Eind dit jaar wil de politie ook snellere e-bikes, speed pedelecs die tot 45 km/u kunnen, gaan gebruiken. "De aanbesteding daarvan is gestart en politieagenten hebben intussen verschillende modellen getest." Eind oktober moet duidelijk zijn welk bedrijf de speed pedelecs gaat leveren.

Ook e-scooters

De politie krijgt ook nog 98 elektrische scooters. De e-scooters moeten de benzinescooters vervangen. Ook die gebruikte de politie al, maar het aantal wordt nu aanzienlijk verhoogd. GreenMo levert de e-scooters.

Review:
Kijk ook
Review: deze e-bike fietst het lekkerst van allemaal
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl