Pokémon Picross

Weer lek bij Nintendo: nooit verschenen games op straat

11 september 2020 12:27

Na een datalek bij Nintendo liggen verschillende nog nooit eerder uitgebrachte games op straat.

Het datalek werd gedeeld op internetforum 4chan, aldus Kotaku. Het is de zoveelste keer dit jaar dat geheime informatie van Nintendo online opduikt.

In het lek zitten ditmaal vooral games voor de Game Boy Color. In sommige gevallen gaat het om broncode van eerder uitgebrachte games, maar er zitten ook meerdere titels die nooit eerder werden uitgebracht.

In het databestand zit bijvoorbeeld de code van Pokémon Picross, een puzzelspel uit 1999 dat werd aangekondigd en vervolgens geannuleerd. 

Hello Kitty en Mega Man

Ook zijn onaangekondigde games van Hello Kitty en Mega Man in het lek te vinden. Het Japanse spel Gargoyle's Quest II verscheen nooit in het westen, maar in het lek zit een vertaalde versie die klaar was om te worden uitgebracht.

Verder zitten veel onbekendere Japanse titels in het lek, zoals puzzelspel Sutte Hakkun, de platformer Game Boy Bunko en de avonturengame Gimmick Land. 

Unieke inkijk

Bij eerdere datalekken kwam de broncode van veel grote Nintendo-titels op straat te liggen, waaronder Super Mario 64. Het is een unieke inkijk in een groot gamebedrijf, dat zijn informatie normaliter binnenskamers houdt. 

Het is niet bekend waarom geheime data zo vaak bij Nintendo op straat komt te liggen. Bij eerdere datalekken werd een Chinese partner verdacht, die veel vertrouwelijke informatie in handen zou hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verkoop Nintendo Switch gaat hard: 'Productie verder omhoog'

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore