Facebook Campus

Facebook test nieuwe Campus-functie voor studenten

11 september 2020 10:26

Facebook test een nieuwe Campus-functie, waarmee studenten makkelijker met elkaar en de universiteit kunnen communiceren.

Het bedrijf presenteerde de nieuwe optie op zijn website. Op het moment wordt Facebook Campus getest op dertig Amerikaanse universiteiten. Het is niet bekend of de optie op korte termijn ook in Nederland beschikbaar wordt gesteld.

Studenten die Facebook Campus gebruiken hebben toegang tot een nieuwsfeed die alleen berichten van medestudenten laat zien. Het sociale netwerk gebruikt mailadressen van de universiteiten om te verifiëren of iemand daar echt studeert. 

Daarmee wil Facebook het makkelijker maken om bijvoorbeeld studiegroepen te vormen of evenementen te organiseren, zonder dat mensen buiten de universiteit zich ermee bemoeien.Ook is het mogelijk om andere mensen op jouw universiteit te vinden.

Greep naar het verleden

Grote chatrooms op universiteiten laten alle studenten op één locatie met elkaar praten. Het is ook mogelijk om een chatgroep te maken voor een studentenhuis of club. 

Met Facebook Campus grijpt het techbedrijf terug naar het verleden. Het sociale netwerk begon in 2003 als een plek voor Harvard-studenten om elkaar te vinden en spreken, waarna de site later uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

Meer tech-nieuws: like Bright op Facebook

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore