Nepnieuws

Twitter treedt strenger op tijdens Amerikaanse verkiezingen

10 september 2020 21:40
Beeld © Getty Images

Sociaal netwerk Twitter belooft strenger hand te haven tijdens de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Dat belooft het bedrijf op zijn blog. Met de aangescherpte handhaving wil Twitter voorkomen dat desinformatie de verkiezingen zal beïnvloeden.

Daarbij wordt extra hard opgetreden bij leugens die op het netwerk worden verspreid. Denk aan bijvoorbeeld oproepen om tweemaal te stemmen, wat niet is toegestaan.

Ook kijkt Twitter of zogeheten trollen zich voordien als iemand met een bepaalde politieke voorkeur, om zo de publieke opinie te manipuleren.

Sociale media zoals Twitter kwamen in 2016 onder vuur te liggen, nadat bleek dat Russische trollenfabrieken op grote schaal nepnieuws en desinformatie verspreidden tijdens de Amerikaanse verkiezingen.

Trump onder vergrootglas

Met de maatregelen komt president Donald Trump wellicht ook onder een vergrootglas te liggen. Hij riep recent Amerikanen nog op om tweemaal te stemmen.

Twitter weigerde jarenlang op te treden als Trump nepnieuws verspreidde, omdat hij als president een unieke plek op het netwerk had. Recent werd dit beleid omgedraaid en werden meerdere berichten van Trump als misleidend gemarkeerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nederlanders hackten Twitter-account Donald Trump in 2016'

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van