Bright Review

Getest: F1 2020 met het nieuwe gamestuur van Logitech

19 september 2020 14:52

Voor de echte Formule 1-fan is er momenteel maar één game: F1 2020. Het spel is frisser dan ooit en Bright-autotester Rutger Middendorp probeerde hem mét het nieuwe gamestuur van Logitech, de G923. 

F1 was altijd een game voor de enthousiasteling. Je kunt maar één soort auto rijden op een beperkt aantal banen. Voor de casual racefan is een game als Forza, Forza Horizon of Gran Turismo dan veel leuker. Maar Codemasters doet er alles aan om F1 zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook voor de casual racefan. Is dat gelukt? 

Er zijn meer manieren om te spelen dan ooit. Je kunt een carrière beginnen als coureur, een team managen, een losse grand prix rijden, kampioenschappen aangaan van Formule 2 tot klassieke kampioenschappen. En daarnaast zijn er multiplayer wedstrijden en is er een serieuze eSports-competitie. Codemasters heeft het serverpark nog niet helemaal onder controle, waardoor het zeker op drukke momenten lastig kan zijn om in een online game te komen. Is dat je favoriete gamemode, dan moet je hopen op patches of meer servers. 

Zandvoort en Olav Mol

Net als vorig jaar is er een carrièremodus waar je een eigen karakter aanmaakt, een bestaande coureur uit z’n stoeltje schopt en naast LeClerc, Verstappen of Hamilton in je F1-wagen stapt. Serieuze verandering ten opzichte van vorig jaar is de mogelijkheid om te kunnen racen op Zandvoort. Het Nederlandse commentaar van Olav Mol is ook prima te doen.

De graphics zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Lekker! De graphics zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Lekker!

Voor de liefhebbers

De settings zijn zo absurd uitgebreid dat je wel echt een liefhebber moet zijn om daar in te duiken. Als liefhebber word je wel beloond. Want laat je het gas even los in een snelle bocht, dan laadt je KERS op. Snijd je in de multiplayer een bochtje af, dan krijg je een tijdpenalty. Tegelijkertijd is het absoluut geen simracer. Daarvoor zitten er teveel arcade-elementen in.

De managersmodus maakt van F1 2020 een role playing game en het is eentje waarin je eindeloos veel beslissingen moet maken die allemaal effect hebben op het eindresultaat. Van sponsoren zoeken naar het vullen van de kalender met bezigheden. 

De Logitech G923 is net groot genoeg voor volwassen handen De Logitech G923 is net groot genoeg voor volwassen handen

Logitech G923-stuurtje

Het spel wordt een stuk leuker als je het speelt met een stuurtje in plaats van met een controller. Gelukkig is net de Logitech G923 uit en die lieten wij dus los op deze game. De G923 lijkt heel veel op het oudere G920-stuurtje, maar heeft op papier een betere force feedback én de lampjes voor het schakelen die de Playstation-versie al had, zijn er nu ook voor de Xbox.

Die lampjes brachten mij meteen ellende, want ik kreeg ze niet aan de praat. De Xbox gaat nogal wazig om met accessoires als dit. Soms zie je ze onder Accessoires genoemd en kun je dingen instellen. Soms moet je maar hopen dat een game het apparaat herkend. Bij mij gebeurde dat in ieder geval niet helemaal optimaal. Het stuur was te gebruiken, maar bij geen van de games deden mijn shift lights iets. Jammer, want dat is de coolste update.

Let op: Trueforce werkt niet met elke game Let op: Trueforce werkt niet met elke game

De force feedback is iets beter geworden ten opzichte van het oude stuur, maar kan nog steeds niet op tegen het natuurlijke gewicht van de Thrustmaster TX leather edition die niet zo gek veel duurder is. Daarmee blijft de uitkomst wat mij betreft gelijk aan de vorige test. De budgetkeuze is de oude Logitech G920. De Thrustmaster TX is zijn meerprijs waard. 

Rutger Middendorp test auto's en gadgets voor Bright

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore