Ga naar de inhoud
Xbox Series X en S

Nieuwe Xbox Series X verschijnt op 10 november voor 500 euro

Xbox Series X links, Series S rechts

Een dag na de onthulling van de goedkope spelcomputer Xbox Series S maakt Microsoft de verschijndatum van de krachtige Xbox Series X bekend: 10 november. De Series X kost in Europa 500 euro.

De Xbox Series X is maanden geleden al aangekondigd, de prijs was tot nu toe nog onbekend. De Xbox Series S kreeg bij de onthulling dinsdag wel direct de adviesprijs van 299 dollar, gevolgd door de Europese prijs: 299 euro. in Europa zal de Xbox Series X waarschijnlijk de adviesprijs van 499,99 euro krijgen.

In de VS zijn beide nieuwe spelcomputers vanaf 22 september vooruit te bestellen. De Series S en X zullen beide dezelfde games kunnen draaien, al zal de Series X de spellen als enige in native 4K-resolutie kunnen tonen.

Xbox
Lees ook:
Xbox Series S onthuld: kleine spelcomputer kost 299 dollar

PlayStation 5

De Xbox Series X is op papier net iets krachtiger dan de PlayStation 5 van Sony. Die nieuwe spelcomputer verschijnt ook eind dit jaar voor een nog onbekende prijs. Sony heeft ook twee varianten van de PS5: met en zonder schijflade, verder zijn ze identiek.

De Series X werkt met een aangepaste AMD Zen 2-processor, met acht kernen die op 3,8 GHz draaien. De videokaart is een aangepaste AMD RNDA 2 met een rekenkracht van 12 teraflops, 16 GB GDDR6-werkgeheugen en een speciaal gemaakte SSD-opslagschijf van 1 terabyte. Dat moet zorgen voor games in 4K-resolutie op 60 beeldjes per seconde, met op termijn zelfs 120 beeldjes per seconde.

De goedkopere Series S heeft acht kernen (3,6 Ghz) en een gpu met een rekenkracht van 4 teraflops.

De
Lees ook:
De nieuwe Xbox is een lokkertje voor 'de Netflix van games'

EA Play gratis bij Xbox GamePass

Microsoft maakte ook bekend dat abonnees van zijn GamePass vanaf dit najaar gratis toegang krijgen tot de gamedienst EA Play van Electronic Arts, voor zo'n 60 games, waaronder populaire titels als FIFA 20, Titanfall 2, Need for Speed Heat.

Dit aanbod geldt voor de Xbox GamePass Ultimate-gebruikers op de nieuwe Xbox Series X en S, Xbox One en Windows 10-pc's, en voor de Xbox Game Pass for PC-abonnees op Windows 10. 

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl