Elektrische auto's

Uber wil in 2025 zonder schadelijke uitstoot rijden in Amsterdam

09 september 2020 10:36 Aangepast: 09 september 2020 11:15
Beeld © Uber

Uber wil tegen 2040 wereldwijd een emissievrij mobiliteitsplatform zijn. In Amsterdam wil Uber al in 2025 voor 100 procent zijn taxidienst laten uitvoeren door voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten.

Uber presenteert zichzelf als een mobiliteitsplatform. Tegen 2040 moeten alle ritten plaatsvinden in voertuigen zonder uitstoot en door middel van openbaar vervoer en andere schone oplossingen.

Volgens Uber zal in 2025 zeker 50 procent van de in totaal gereden kilometers in zeven Europese hoofdsteden door emissievrije voertuigen gereden worden. Naast Amsterdam gaat het om Berlijn, Brussel, Lissabon, Londen, Madrid en Parijs.

Binnen de ring A10 in Amsterdam legt het bedrijf de lat dus nog hoger. De hoofdstad wordt daarmee voorloper in de ambitie van het bedrijf.

Uber Green

Onlangs voegde Uber in Amsterdam en Rotterdam al de optie toe om een elektrische auto te bestellen. Een rit met Uber Green gaat zo'n twee euro meer kosten dan een gewone Uber. Volgens Uber kleven er financiële voordelen aan die stap voor passagiers en chauffeurs die kiezen voor Uber Green.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Uber voegt optie voor elektrische auto's toe in Nederland

800 miljoen dollar

Om de plannen uit te voeren heeft Uber 800 miljoen dollar beschikbaar. Met dat geld wil Uber chauffeurs in Europa en Noord-Amerika financieel ondersteunen bij de overstap op een voertuig zonder uitstoot. 

Voor de overstap naar elektrische auto's werkt Uber samen met Renault en Nissan. De bedrijven gaan chauffeurs betaalbare elektrische auto's, zoals de Renault Zoe en Nissan Leaf, aanbieden in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Portugal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elon Musk test elektrische Volkswagen samen met VW-ceo

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van