Nintendo Switch

Verkoop Nintendo Switch gaat hard: 'Productie verder omhoog'

09 september 2020 10:39 Aangepast: 09 september 2020 11:01
Beeld © Bright

Nintendo gaat de productie van zijn Nintendo Switch verder opvoeren om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar de spelcomputer.

De Japanse fabrikant verhoogt de productie van de Nintendo Switch nog eens met 20 procent, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Nintendo profiteert van thuisblijvers die meer zijn gaan gamen tijdens de coronacrisis en van het populaire spel Animal Crossing: New Horizons. Ook zorgde de komst van de betaalbare Switch Lite voor een stijging van de verkoop.

30 miljoen stuks

Het bedrijf heeft zijn assemblagepartners gezegd de productie van de spelcomputer te verhogen naar 30 miljoen stuks in dit lopende boekjaar. Eerder had Nintendo zijn productiedoel op 25 miljoen gezet, maar dat blijkt onvoldoende om aan de vraag te kunnen voldoen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Zelda-game voor Nintendo Switch aangekondigd

In het afgelopen kwartaal zag Nintendo de winst en omzet zeer sterk stijgen. Animal Crossing: New Horizons werd in maart uitgebracht en verbrak verkooprecords.

Deze week kondigde Nintendo de nieuwe Zelda-game Hyrule Warriors: Age of Calamity aan voor de Switch. Dat spel verschijnt op 20 november.

Duurdere versie met 4K op komst

Nintendo zou intussen werken aan een duurder model van de Switch, schrijft Bloomberg. Meerdere game-ontwikkelaars zeggen dat Nintendo hen heeft gevraagd om hun spellen geschikt te maken voor de 4K-resolutie. Dat zou duiden op de komst van een geavanceerdere variant van de spelcomputer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Met nieuwe Mario Kart rijd je met autootje door je eigen kamer

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van