Nintendo Switch

Nieuwe Zelda-game voor Nintendo Switch aangekondigd

08 september 2020 17:47
Beeld © Nintendo

Nintendo en Dynasty Warriors-maker Koei Tecmo brengen in November een prequel van Legend of Zelda: Breath of the Wild uit voor de Nintendo Switch.

De nieuwe Zelda-game Hyrule Warriors: Age of Calamity speelt zich 100 jaar voor het populaire Breath of the Wild af. Spelers kunnen zo zelf de oorlog ervaren waar in Breath of the Wild steeds naar verwezen wordt.

Hoewel de game niet door Nintendo is ontwikkeld, heeft maker Koei Tecmo nauw samengewerkt met het team dat Breath of the Wild heeft gemaakt.

Enorme gevechten

De prequel-game moet qua uiterlijk en verhaal goed aansluiten op Breath of the Wild. Wel betreft het een ander type game, dat lijkt op de Dynasty Warriors-reeks. Die kenmerkt zich door zijn enorme gevechten, waarbij spelers honderden tot duizenden vijanden van zich af moeten slaan.

Ook nog vervolg op komst

Naast Link zijn ook Zelda en de vier Champions Daruk, Mipha, Revali en Urbosa spelebaar. Enorme veldslagen zullen afgewisseld worden met omgevingspuzzels, het vrijspelen van wapens en materialen en het gebruiken van de Sheikah Slate, de tablet die ook in Breath of the Wild een grote rol speelt.

Hyrule Warriors: Age of Calamity verschijnt op 20 november voor de Nintendo Switch. Ondertussen werkt Nintendo zelf aan een vervolg op Breath of the Wild, waarvoor de verschijndatum nog onbekend is.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van