Audioboeken

Deezer opent kanaal voor luisterboeken in Nederland

08 september 2020 12:07 Aangepast: 08 september 2020 13:59

Muziekdienst Deezer is in Nederland gestart met een speciaal kanaal voor luisterboeken. Gebruikers kunnen door meer dan tien boekencategorieën bladeren.

Het kanaal met audioboeken is beschikbaar voor alle betalende en niet-betalende Deezer-abonnees in Nederland, meldt het bedrijf. Deezer belooft abonnees onder meer audioboeken over persoonlijke ontwikkeling, sciencefiction spiritualiteit, maar ook fictie, non-fictie, kinderboeken en poëzie.

Op basis van voorkeuren van de luisteraar worden ook audioboeken voorgesteld. Deze mix van genres en categorieën, wordt speciaal geselecteerd door een redactie. Premium abonnees kunnen ieder audioboek naar keuze ook downloaden en offline beluisteren.

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Maak kans op een Bright-shirt: raad het geluid in onze podcast

"Audioboeken worden steeds populairder in Nederland en de verwachting is dat het totale uitgeversmarktaandeel volgend jaar zal toenemen tot vijf procent. Het is dus niet verwonderlijk dat onze gebruikers het ene moment naar muziek willen luisteren en het andere moment willen overstappen op een podcast of een audioboek", aldus Robin Wilms, Head of Content Europa, Afrika en Azië bij de streamingdienst.

Naast luisterboeken streamt Deezer ook 56 miljoen liedjes en duizenden podcasts.

Spotify stort zich op podcasts

Deezers concurrent Spotify is intussen bezig met een groot podcast-offensief. Zo heeft de dienst recent allerlei beroemde podcasters binnengehaald en grote samenwerkingen rond podcasts aangekondigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Voor virtuele feestjes: Spotify laat vrienden samen luisteren op afstand

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van