Ga naar de inhoud
Mogelijk uit in november

Xbox Series S onthuld: kleine spelcomputer kost 299 dollar

Beeld © Microsoft

Microsoft heeft de Xbox Series S-spelcomputer officieel aangekondigd. Het gaat om een kleinere, minder krachtige variant van de Xbox Series X, die ook later dit jaar op de markt komt.

Microsoft kondigde de Series S aan via Twitter, nadat de sites Thurrott en Windows Central het uiterlijk en de prijs van de spelcomputer uitlekten. Het gaat volgens Microsoft om de kleinste Xbox ooit, die een prijs van 299 dollar krijgt.

Een verschijndatum noemt Microsoft nog niet, al noemden de twee sites eerder 10 november als datum. De grotere Xbox Series X zou ook op die datum verschijnen, volgens de sites voor een prijs van 499 dollar.

Microsoft
Lees ook:
Microsoft onthult nieuwe games: dit verschijnt er voor Xbox Series X

Minder krachtig

De Series S en X spelen dezelfde games af, de Series S is alleen minder krachtig dan de Series X. Ook heeft de Series S geen schijflade en zullen spelers alle games digitaal in de Xbox Store moeten kopen, of een abonnement op Game Pass moeten nemen.

Beide spelcomputers zouden in ieder geval in de VS ook via een abonnementsmodel beschikbaar komen, voor 25 dollar per maand voor de S en 35 dollar voor de X.

De komst van de Series S werd eerder al door Microsoft verklapt, omdat de naam werd vermeld op het doosje van een nieuwe Xbox-controller.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter