Ga naar de inhoud
Gelekt

'Apple AirTags-zoeklabels zijn draadloos op te laden'

Beeld © Bright

Apple zou binnenkort zijn langverwachte zoeklabels AirTags onthullen, waarmee je verloren sleutels en andere voorwerpen kan terugvinden. De labels zouden draadloos oplaadbaar zijn.

Dat zou blijken uit vermeende gelekte vertalingsdocumenten van de handleiding van de AirTags, meldt Caleb Lin. Er gaan al ruim een jaar geruchten over de komst van AirTags, een Apple-variant van de bluetooth-trackers van Tile. Met AirTags zou je zaken als verloren sleutelbossen makkelijker kunnen terugvinden.  

Apple Watch en AirPower

De AirTags zouden volgens de vermeende handleiding draadloos oplaadbaar zijn. Daarbij worden twee mogelijkheden getoond. De eerste is een kleine, ronde lader, die lijkt op de oplader van de Apple Watch.

Daarnaast is er een grotere lader die lijkt op de geannuleerde laadmat AirPower. De problemen met de AirPower zou volgens recente geruchten inmiddels zijn opgelost, en het product zou mogelijk toch op de markt komen. De handleiding meldt AirPower overigens zelfs bij naam.

'MacBook
Lees ook:
'MacBook met Apple-chip nog dit jaar, nieuwe iMac in 2021'

Apple lekte AirTags ook zelf

Huidige zoeklabels hebben vaak een niet-oplaadbare, ingebouwde batterij of een verwisselbare horlogebatterij. Volgens eerdere geruchten zouden de AirTags een verwisselbare batterij krijgen. Maar als de zoeklabels inderdaad draadloos oplaadbaar zijn, gaat het waarschijnlijk niet om batterijen die makkelijk door de gebruiker zelf te verwisselen zijn.

Apple zelf lekte het bestaan van de AirTags in april uit, in een video die kortstondig op het Support-kanaal werd gedeeld. In die video was een instellingenscherm te zien waarop AirTags werden genoemd.

Het ging om de optie 'Offline Finding', waarbij apparaten als de iPhone maar ook AirTags gevonden kunnen worden zonder dat zij met wifi verbonden zijn, door mee te liften op de verbinding van passanten.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl