Elektrische fietsen

Tientallen gestolen e-bikes teruggevonden

07 september 2020 10:48 Aangepast: 09 september 2020 13:31
Beeld © Specialized

Tientallen mensen uit het midden en oosten van het land kunnen hun gestolen elektrische fiets terugkrijgen.

 In het Gelderse Ermelo zijn namelijk drie mensen opgepakt voor een reeks diefstallen van meer dan twintig e-bikes. De e-bikes zijn teruggevonden en de politie heeft de eigenaren benaderd.

Rond Ermelo werden de laatste tijd opvallend veel e-bikes gestolen. Ruim een week geleden vonden agenten vijftien gestolen e-bikes in een loods in Ermelo. Daar was ook een 32-jarige inwoner van het dorp. Hij werd opgepakt. Bij zijn huis werden nog eens vijf fietsen gevonden. Een dag later werden twee mannen van 36 en 34 opgepakt toen ze net gestolen fietsen naar de loods brachten.

De loods in Ermelo werd gebruikt voor het omkatten van de fietsen. "Gestolen fietsen worden dan van andere kenmerken voorzien voordat ze worden doorverkocht", aldus de politie.

Bendes van fietsendieven richten zich vooral op dure modellen, waaronder e-bikes en racefietsen. Onderzoekers van Bureau Beke becijferden onlangs de financiële schade van fietsendiefstal in Nederland op circa 600 miljoen euro per jaar.  

Fietsendiefstal wordt volgens het onderzoek in toenemende mate gepleegd door georganiseerde bendes. Die komen relatief vaak uit Oost-Europese landen als Bulgarije, Polen, Roemenië, Servië en Albanië. Gestolen fietsen brengen ze ook vaak daarheen. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Review: deze e-bike fietst het lekkerst van allemaal

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dure fietsen en lage pakkans: Nederland paradijs voor fietsbendes

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van