Elektrische auto's

Tesla-fan bouwt eigen Cybertruck

07 september 2020 10:14 Aangepast: 07 september 2020 10:26

Een Bosniër kon niet wachten op Tesla's elektrische pickuptruck Cybertruck, die eind 2021 op de markt komt, en bouwde daarom zelf zijn eigen versie.

In de Bosnische stad Mostar keken mensen raar op toen ze de futuristische auto van de man voor het eerst zagen rondrijden, meldt Reuters.

IT-specialisten en ingenieurs van het bedrijf Stark Solutions van Igor Krezic zijn acht maanden bezig geweest met het uit elkaar halen van een Ford Raptor F-150, een robuuste truck. Die is vervolgens omgebouwd tot een futuristische benzine-auto met eenzelfde strak ontwerp als dat van de Tesla Cybertruck.

Ford en Tesla

Stark-leidinggevende Mario Coric zegt dat de eerste rit met de auto door het zuid-Bosnische stadje Mostar veel bekijks trok. "Iedereen keek toe en de helft van de mensen dacht dat we een tank hadden gebouwd, omdat mensen niet weten wat de Cybertruck is", aldus Coric. "Een meisje stopte en vroeg of dit de locatie is waar de Tesla Cybertruck wordt geproduceerd."  Tesla en Ford hebben niet gereageerd op de creatie in opdracht van hun bewonderaar.

Hoewel de Bosnische versie niet identiek is aan het prototype van de Cybertruck, ademen beide voertuigen dezelfde geest. "De eigenaar wilde dat wij twee tegenovergestelden - de Ford en de Cybertruck - combineren, omdat hij liefhebber is van zowel Tesla als Ford, dus we hebben de twee samengevoegd in één", vertelt Coric. "Deze rijdt op benzine en de Tesla rijdt op elektriciteit. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk na te maken, maar onze auto heeft niet dezelfde maat als de Cybertruck."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla werkt aan kleinere Cybertruck voor Europese markt

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van