Donkere modus

'Google Maps krijgt volwaardige nachtmodus op Android'

04 september 2020 12:32
Beeld © Getty

De Google Maps-app voor Android zou binnenkort een update krijgen, waarmee een volwaardige nachtmodus aan de app wordt toegevoegd.

Dat blijkt uit code die 9to5Google in de Android-app heeft gespot. Hierin staan verscheidene verwijzingen naar de speciale donkere modus, die de witte vlakken vervangt door zwarte en grijze alternatieven.

Google Maps heeft al een nachtmodus, maar deze werkt alleen als de navigatiemodus is geactiveerd. De nieuwe optie moet overal in de app werken. Hierdoor is het scherm ook beter af te lezen als je 's nachts bijvoorbeeld een nabijgelegen koffietent opzoekt.

In Android 10 werd een systeembrede donkere modus geïntroduceerd. Apps die een donker thema hebben kleuren dan automatisch mee, zodat het scherm je 's nachts niet verblindt. Sindsdien hebben stelselmatig steeds meer apps ondersteuning gekregen, waaronder ook WhatsApp.

Meer Google-apps met nachtmodus

Googles eigen apps waren op dat moment nog niet allemaal klaar voor de donkere modus, waar het bedrijf langzaam verandering in lijkt te brengen. De Google Home-app kreeg bijvoorbeeld vorig maand ondersteuning voor de functie.

Het is niet duidelijk wanneer Google Maps precies de optie activeert. Hoewel de code al in de app verstopt zit, kan het gaan om nog een onuitgewerkte functie die in de komende weken of maanden verfijnd moet worden.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore