Ga naar de inhoud
IFA 2020

Nieuwe lichtstrip Philips Hue geeft elke tv Ambilight

Beeld © Signify

Philips Hue heeft een aantal nieuwe lampen onthuld, waaronder een lichtstrip die van elke tv een Ambilight-toestel maakt.

Hue-maker Signify onthulde tijdens techbeurs IFA 2020 onder meer de Philips Hue Play Gradient Lightstrip. In tegenstelling tot eerdere lichtstrips kan dit model meer dan één kleur tegelijk laten zien, maar een hele schakering.

De strip kan achterop tv's worden bevestigd, en in combinatie met de Philips Hue Play Sync Box kan die tv dan worden gebruikt als Ambilight-toestel. De lichtstrip kleurt dan mee met wat er op het scherm gebeurt. Gebruikers moeten wel een redelijk forse tv hebben: 55 inch of groter. De nieuwe Hue Play Gradient Lightstrip is er vanaf 6 oktober vanaf 180 euro, duurder voor grotere tv's.

Vernieuwde Iris en grote draadlampen

Eén van de eerste gekleurde Hue-lampen was tafellamp Iris. Het nieuwste model houdt de kenmerkende bolle vorm, maar kan meer kleuren tonen, dimmen tot een lager lichtniveau en heeft in witte tint een hogere lichtsterkte tot 570 lumen. Ook is het snoer omwikkeld met stof en heeft de lamp net als de meest nieuwe Hue-lampen bluetooth-ondersteuning.

De nieuwe Iris is er vanaf 6 oktober in zwart en wit voor 100 euro, en in beperkte oplage in goud, zilver, rosé en koper voor 120 euro.

De Hue Filament-lampen zijn led-lampen met het uiterlijk van een ouderwetse gloeidraad. Nieuw zijn twee grotere uitvoeringen van de bolvormige en langwerpige varianten die al bestonden. De lampen zijn er vanaf 29 september, het bolvormige model kost 40 euro, het langwerpige model 35 euro.

Als laatste komt Hue een kleinere versie van zijn E14-lamp, de draailamp voor kleine fittingen. Tot nu toe was die Hue-lamp er alleen in kaarsvorm, nu is er ook een bolvormig model. Wel enkel met witwarm licht met een vaste kleurtemperatuur, maar wel dimbaar. De nieuwe White Kogellamp E14 is er vanaf 29 september voor 20 euro, of 30 euro voor een 2-pack.