PUBG

India verbiedt populairste smartphonegame in het land

02 september 2020 21:03 Aangepast: 02 september 2020 21:07

De Indiase overheid heeft de smartphonegame PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) verboden, samen met 117 andere Chinese apps. PUBG was de populairste smartphonegame in het land.

In de lijst van geschorste applicaties staan ook onder andere het Chinese Baidu en Alipay. Afgelopen juni werden TikTok en WeChat al uit Indiase appwinkels verwijderd.

Het land claimt dat er meerdere signalen zijn dat de 118 apps gegevens van burgers stelen. Hoewel het om voornamelijk Chinese apps gaat, wordt dit land niet bij naam genoemd bij het besluit.

China en India zijn al langere tijd verwikkeld in een conflict over een grensgebied. Het is onduidelijk of dit geschil een rol speelde bij het besluit om de Chinese apps te wissen.

Fortnite-concurrent

PUBG stond al tijdenlang bovenaan de ranglijsten van Indiase appwinkels, waardoor het spel bekendstond als de populairste titel in het land. De titel is een concurrent voor het populaire Fortnite, dat op vergelijkbare wijze speelt. De game is van Zuid-Koreaanse komaf, maar de mobiele versie werd in China ontwikkeld.

Chinese apps komen internationaal steeds vaker onder vuur te liggen. De Amerikaanse president Donald Trump zegt ook TikTok te verbieden, tenzij de activiteiten van het bedrijf in handen van een lokaal bedrijf komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump: TikTok moet 15 september verkocht zijn

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van