Oculus

Duitse waakhond onderzoekt Facebook, VR-brillenverkoop gestaakt

02 september 2020 19:56 Aangepast: 02 september 2020 20:02
Beeld © Bright

Facebook-dochterbedrijf Oculus is tijdelijk gestopt met de verkoop van zijn virtualrealitybrillen in Duitsland, nadat de toezichthouder in het land een onderzoek is gestart.

Dat vertelt Facebook aan de Duitse techwebsite Heise

"We begrijpen dat dit een ongemak is voor klanten en werken er aan om met Duitse autoriteiten om toezichthouders op de hoogte te brengen van onze werkwijze", aldus een woordvoerder. "Om ze ervan te verzekeren dat we de wet volgen. Dit is een tijdelijke maatregel en we hopen snel de verkoop te hervatten."

Facebook zegt niet waarom het bedrijf in Duitsland wordt onderzocht. Het kan mogelijk te maken hebben met een recent besluit om Facebook-accounts te verplichten bij het gebruik van een Oculus-bril. Dat was tot voorheen niet nodig, omdat Oculus zijn eigen accountsysteem gebruikt.

Het besluit leidde tot woede onder Oculus-headsetbezitters, die vrezen dat hun gegevens door het sociale netwerk misbruikt worden.

Op de vingers getikt

Facebook werd in Duitsland eerder op de vingers getikt, omdat het bedrijf gegevens met diensten zoals Instagram en WhatsApp wilde uitwisselen. De Duitse marktwaakhond oordeelde in 2019 dat dit niet is toegestaan in het land.

Oculus begon als zelfstandig bedrijf, dat via crowdfundsite Kickstarter zijn eerste VR-headset op de markt bracht. In 2014 werd de startup door Facebook overgenomen voor 2,3 miljard dollar.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore