Bright Review

Getest: maak je aktetas slim met deze twee gadgets

09 september 2020 13:53 Aangepast: 09 september 2020 14:19

Het Nederlandse merk Travelteq heeft zijn luxe zakelijke tassen een upgrade gegeven. Je kan ze nu voorzien van een tracker en wireless powerbank. Merijn Doggen testte deze slimme aktetas voor Bright.

Travelteq is terug van weggeweest. Het luxe Amsterdamse tassenmerk ging vorig jaar failliet. Dat was een verrassing, want de verkoop van de tassen liep goed. Zelfs Koning Willem Alexander heeft er één. Maar Travelteq wilde te veel tegelijkertijd: een eigen winkel en nieuwe producten ontwikkelen. Toen het bedrijf ook nog in conflict kwam met een leverancier in Italië, raakte het geld op.

Powerbank en trackercard

Na het faillissement heeft het Nederlandse accessoiremerk Ekster de boel overgenomen. De Travelteq-tassen zijn nu terug en met de technologie van Ekster zijn ze nu ook slim. De Travelteq-tas die wij testten kregen we geleverd met een powerbank van Ekster waarmee je draadloos je telefoon kan opladen en een trackercard van Ekster die gebruik maakt van de technologie van Chipolo.

In The New Original Briefcase (€395) passen volgens Travelteq 13-inch laptops, maar ook mijn 15-inch Macbook Pro gaat er probleemloos in. Aan de binnenkant zitten fijne vakjes voor pennen, kabels en bijvoorbeeld je zonnebril. Aan de buitenkant zit een verborgen vak voor je paspoort en bij de hengels een apart vak waar de meeste smartphones precies inpassen. Dat laatste klinkt gevaarlijk, maar je moet als potentiële dief wel erg vaardig zijn wil je de smartphone er ongemerkt uit vissen.

Powerbank

Aan de binnenkant ter hoogte van het smartphonezakje, zit een vak speciaal voor de draadloze powerbank van Ekster (€49). Die powerbank heeft een capaciteit van 8000 mAh, genoeg om een gemiddelde smartphone twee keer op te laden. Dat kan dus draadloos, met 5 watt door het stof van de tas heen, maar ook bekabeld, met 10 watt, via twee usb-a-poorten.

Het idee is dat je als je je tas inpakt je de powerbank activeert en daarna binnen 45 seconden je smartphone in het vak aan de buitenkant doet, waardoor hij onderweg oplaadt. In de praktijk werkte het niet zo gemakkelijk. Vaak laadde mijn iPhone 11 Pro niet op omdat de smartphone en powerbank elkaar niet vonden. Door ze even tegen elkaar aan te houden (met de stof er tussen) konden ze elkaar wel vinden en vervolgens startte het laden, waarna ik los kon laten. Een beetje gedoe en niet zo frictieloos als gehoopt. Desalniettemin handig voor de keren dat je met een lege accu zit.

Tracker

De andere accessoire die deze traditionele tas de 21e eeuw intrekt is de Ekster Tracker Card (€49). Het is een slim kaartje dat je via de app van Chipolo koppelt aan je smartphone. Als je je tas kwijt bent, kan je via de Chipolo-app, via Siri of Google Assistent de kaart laten rinkelen. Ben je al buiten bluetooth-bereik of gehoorafstand dan geeft de app op een kaartje aan op welke plek de trackercard voor het laatst ‘online’ was via jouw telefoon.

Het kaartje werkt op een accu die twee maanden meegaat. Opladen doe je door de kaart drie uur in het licht te leggen. Dankzij het ingebouwde zonnepaneeltje wordt de accu dan gevuld met nieuwe energie.

Met deze accessoires wordt de Travelteq-tas natuurlijk wel behoorlijk duur, net geen 500 euro. Maar aan de andere kant: zo’n tas koop je één of twee keer in je leven en je raakt hem, als het goed is, nooit meer kwijt. Persoonlijk zou ik je aanraden nog 25 euro extra uit te geven, voor de schouderband. Zodat je handsfree je tas kan dragen.

Merijn Doggen, presentator Bright

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van