Verplicht selfie maken

Uber gaat met selfies checken of passagiers mondkapjes dragen

01 september 2020 15:52

Taxi-app Uber gaat voortaan ook bij passagiers controleren of ze een mondkapje dragen. De app vraagt gebruikers dan voor hun rit of ze een selfie willen maken waarop te zien is dat ze een mondkapje op hebben.

Uber verplicht chauffeurs en passagiers in sommige landen sinds mei om een mondkapje te dragen, maar het bedrijf controleerde dat tot nu toe alleen bij de chauffeurs. Zij moesten hiervoor een selfie in de Uber-app maken, die bepaalt of ze een mondkapje dragen. 

Binnenkort worden ook Uber-passagiers verplicht om zo'n selfie van hun mondkapje te maken, maakte Uber bekend. Zonder mondkapje mag de rit niet beginnen. Chauffeurs kunnen het melden als een passagier geen gezichtsbedekking draagt, waarna de persoon de selfie moet maken. 

Tot nu toe hoefden Uber-passagiers alleen in de app aan te klikken dat ze beloofden zich aan de regels te houden. "We vinden dat verantwoordelijkheid tweerichtingsverkeer is. Daarom breiden we deze technologie uit naar passagiers", verklaart Uber.

Uber voert de mondkapjescontrole eind september in de VS en Canada in, waarna andere landen zullen volgen. Het is nog niet bekend wanneer Nederland aan de beurt is.

De taxidienst verlaagde in mei ook het maximumaantal toegestane passagiers van een gedeelde UberX-rit van vier naar drie.

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook:

Corona-ramp voor Uber en Airbnb?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van