DDoS'ers

'Steeds meer cyberaanvallen op websites Trump'

01 september 2020 14:20 Aangepast: 01 september 2020 14:26
Donald Trump. Beeld © Getty Images

Websites van de Amerikaanse president Donald Trump kregen de afgelopen maanden steeds vaker te maken met cyberaanvallen.

Dat meldt Reuters, dat zich baseert op interne e-mails van een cyberveiligheidsbedrijf dat waakt over de sites van de Trump-campagne.

In de mails van 9 juli, die waren bestemd voor topmanagers bij cyberbeveiliger Cloudflare, stond dat in aanloop naar de verkiezingen steeds meer aanvallen worden uitgevoerd en dat die ook steeds heviger worden. De digitale aanvallen zouden in juni een hoogtepunt hebben bereikt.

Golfclub

De daders zouden hun pijlen onder meer hebben gericht op de website donaldjtrump.com en de site van een golfclub van de president. Experts van de cyberbeveiliger concludeerden dat de aanvallers mogelijk de digitale verdediging aan het "aftasten" waren. Zo kan in kaart worden gebracht wat nodig is om de websites helemaal plat te leggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Twitter zet weer mededeling bij tweet Trump

Het is onduidelijk wie verantwoordelijk zijn voor de digitale aanvallen. Cloudflare ging in een reactie niet in op de inhoud van de interne mails. Het bedrijf wordt vaak ingeschakeld om websites te beschermen tegen primitieve ddos-aanvallen, waarbij sites worden bestookt met internetverkeer en daardoor onbereikbaar worden.

Cyberveiligheid ligt onder een vergrootglas door de gebeurtenissen rond de vorige presidentsverkiezing. Toen bemachtigden hackers gevoelige informatie door binnen te dringen in de systemen van de Democratische Partij van Hillary Clinton, de politieke rivaal van Trump. WikiLeaks zette die gestolen gegevens later online.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Facebook neemt maatregelen voor als Trump verkiezingsuitslag verwerpt'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van