Galaxy Z Fold 2

Nieuwe vouwtelefoon Samsung kost 1999 euro

01 september 2020 16:07 Aangepast: 10 september 2020 20:42

Samsung heeft de prijs van zijn nieuwe opvouwbare smartphone Galaxy Z Fold 2 onthuld. Het toestel kost in Nederland 1999 euro.

Samsung onthulde de vouwtelefoon Galaxy Z Fold 2 begin augustus, maar de prijs was nog niet bekend. De Fold 2 is vanaf 18 september in Nederland te koop, voor 1999 euro. Die prijs is vergelijkbaar met die van voorganger Galaxy Fold, die in december 2019 in Nederland verscheen voor 2020 euro.

De Z Fold 2 heeft twee schermen: een 7,6 inch hoofdscherm, en als de telefoon is dichtgeklapt zit voorop een 6,2 inch scherm. Daarmee zijn de schermen een stuk groter dan die van de voorganger Galaxy Fold. Het oled-scherm werkt met 120 Hz. Het vouwbare scherm heeft een plastic bovenlaag met een dun laagje glas ertussen, zoals eerder ook bij de Galaxy Z Flip.

De camera in het grote vouwscherm zit verwerkt in een gaatje. Ook is de scharnier duurzamer gemaakt en moet een nieuw mechanisme voorkomen dat stof en vuil het scherm kan beschadigen. Het toestel werkt met de Snapdragon 865-chip, heeft 12 GB werkgeheugen, 256 GB opslag en ondersteunt 5G.

De Fold 2 is verkrijgbaar in zwart en brons. Tijdelijk kunnen kopers er gratis voor kiezen om de scharnier in een van vier afwijkende kleuren te laten uitrusten. 

Thom Browne-editie

Ook komt Samsung met een speciale limited edition in samenwerking met mode-ontwerper Thom Browne. Dat pakket, met de speciale Thom Browne-versies van de Galaxy Z Fold 2, smartwatch Galaxy Watch 3 en de oordoppen Galaxy Buds Live, kost 3299 dollar en heeft een oplage van vijfduizend.

Bright gaat de Galaxy Z Fold 2 testen. Volg ons op YouTube.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore